БУТЕРКИ С ПРАЗ И ИЗВАРА

3
Добави коментар
mm22
mm22

   Бърза и лесна закуска, вечната дилема на забързаната домакиня

   Разнообразна закуска, която да не втръсва

   Аз ви предлагам една за вашата колекция, която ще допълни ежедневното ви меню.

   Бутер тестото е манна небесна за повечето домакини, но си има своите особености и ако не знаем за тях провалът не ни мърда.

   Оставете го да се саморазмрази на стайна температура, докато спокойно може да се развие листа тесто до пълните му размери, без да се пука и начупва. Режете парчета от тестото с много остър нож, за да не се сплесква, което после няма да позволи слоевете на тестото да се отделят един от друг при печенето. Не слагайте много течни съставки в пълнежа, защото вътрешността на изделието ви ще стане сурова и глетава. Печете в предварително загрята фурна, като можете да намажете спокойно изделията си с жълтък отгоре преди печене, а за да се надуе равномерно навсякъде набодете с вилица тук таме бутерката.

   Пълнежите са многообразни от сладки до солени, а в моя случай извара, праз, лют пипер и белтък, а жълтъка за намазване.

   Нарежете си на ситно праза, запържете до омекването му в много малко мазнина, после прибавете изварата, позапържете и нея, сложете лют пипер по избор, ако ви харесва, малко сол, ако ви се струва безсолна изварата и след като сместта се поохлади прибавете и белтъка и хубаво размесете сместта. Свийте бутерките си, намажете ги с жълтъка и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, до набухването и позачервяването им.

   Методите на свиване на бутерки също са много, а този път аз ги направих така:

  

  

  

   Оставих моите бутерки незатворени напълно именно заради по-влажният им пълнеж и за да дам възможност на плънката да се позапече също, а тестото да може да се надига, без да се овлажнява.

   Его ги и готови:

Да ви е сладко!