трънки и блогинки

76
Добави коментар
petrov
petrov

За утрешния избор
Написано на: 04.07.2009 · 12 коментара

Много ви моля утре да не гласувате. Вашият неподаден или глас за непредставена парламентарно партия ще бъде преразпределен и без ваше участие. Няма нужда да се напрягате. Високата избирателна активност не е ценност сама по себе си, нито с гласуването може да считате, че сте изпълнили „гражданските си задължения“. Късно е и няма никаква полза от мрънкане и теоретизиране. Утре е ден за избор и основните алтернативи гласът ви да не бъде загубен са ясни. Затова още веднъж ви моля — не гласувайте, освен ако сте решили да подкрепите „Синята коалиция“.

По някакви причини аз харесвам Иван Костов, a Мартин Димитров ми прави много добро впечатление. Считам, че тяхната коалиция е политическият субект, които е най-малко вероятно да се отклони от декларираните принципи и това ми дава основание да ги подкрепям. Убедените нямат нужда от агитация и затова се обръщам специално към колебаещите се или несигурните дали ще гласуват. Бих разбрал и вероятно бих се съгласил с много от аргументите ви да не искате да гласувате за „Синята коалиция“.  Дори да е така — гласувайте за тях не като избирате, а като елиминирате алтернативите. Промяната и развитието са низ от решения, които винаги са наложителни, но съвсем не винаги ни харесват.

Не забравяйте, че и вие сте отговорни „изборът“ да е толкова ограничен. Надявам се, лично да се заемете да го промените. „Зелените“ може да имат бъдеще, но бъдещето на „Зелените“ не е утре. Утре има избори за Народно събрание, в което „Зелените“ няма да участват. Ако сте убедени в противното — ще приема вашите залози. В противен случай — гласувайте утре за сините и ако сте убедени „Зелени“ от понеделник започвайте да работите за зелената идея. Изборът може да ви се струва непоследователен, но твърдя че е единственият разумен.

Категория: всякакви