Ябълкови тарталети с пълнеж от круши и маслено-сметанов крем

31
Добави коментар
Vkusi.me
Vkusi.me

Tweet

Pin It

Ароматните и сладки плодове на крушата са известни още от древни времена и човечеството отдавна се възползва от плода освен под формата  на лакомство и в качеството му на ефективно лекарствено средство. За нейна родина се смята Азия, а в Европа видът е култивиран за първи път около 1000 г. пр. н.е.  Крушата е отлична комбинация от целулоза, пектин, бактерицидни вещества и ферменти и това я прави незаменим „чистач“ на храносмилателната система. В нея се съдържа и още един важен елемент – арбутин, който може да предотврати различни заболявания на бъбреците и пикочния мехур. Без да е шампион по съдържание на витамини, в състава на крушата влизат витамините С, В1, В2, В6, Е, К.

Необходими продукти: 4 яйца 1 ч.ч. захар 1/2 ч.ч. кафява захар 3 ч.ч. брашно 1 бакпулвер 3 с.л. заквасена сметана 1 ванилена захар 1 ч.л. канела 1 ч.ч. настъргани ябълки 3/4 ч.ч. олио за пълнежа: 2 круши 3 с.л. кафява захар кората на 1 портокал щипка джинджифил за крема: 100 г масло 1 ч.ч. пудра захар 200 мл сметана бял шоколад лешници или орехи

Начин на приготвяне: В купа смесете всички сухи съставки. В друга купа разбъркайте яйца, сметаната и олиото. Прибавете течните към сухите съставки и разбъркайте, колкото да се смесят. Добавете и ябълките. В намаслена форма за тарталети сипете от сместа, като не ги пълните. Печете на 180 градуса около 30-35 минути или до готовност. Оставете да се охладят. Обелете и нарежете крушите на малки кубчета и заедно със захарта ги сварете на сладко. Добавете и портокаловата кора и с тази смес напълнете тарталетите (ако нямате такава форма за тарталети, използвайте форма за мъфини, а след това просто ги издълбайте леко). Намажете ги отстрани с разтопен шоколад с малко сметана и смлени лешници или орехи. Разбийте маслото с пудрата захар и добавете сметаната, като продължавате да разбивате до необходимата гъстота. Украсете ги с маслено-сметановия крем и захаросани портокалови корички.

Коментари

коментар(а)

Tweet

Pin It