Обикалят ли призраци в Софийските гробища?

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Преди няколко месеца с инфра-червена камера френската журналистка Наталия Перманова успя да заснеме призрак. На него се вижда как силует  преминава през врата на една гробница. Според журналистката видеото е заснето на централните гробища в столицата, а в криптата е погребано деветчлено семейство, загинало при пожар. Перманова твърди, че останките на фамилията са положени тук през далечната 1912 г.

От управата на гробищния парк ни увериха, че такава крипта наистина няма. Според служители на гробището гробницата от клипа се намира на хълмисто и голо място, а площта на централния гробищен парк е равна и с много дървета. Вече 34 години Борислав Методиев работи като гробар. Той е категоричен, че този клип не е заснет в София.

В „Добро утро, България!“ отец Георги Гелеменов, един от малцината православни свещеници, които работят в полето на ясновидците и лечителите, обясни, че няма такава гробница в софийските гробища. Архитектурата е различна и железните орнаменти са много запазени. Това не означава, че няма призраци в софийските гробища, обясни той.

„Призраци съществуват, но аз не съм виждал още. Тези привидения не са опасни за хората“, разказа свещеникът.