6 храни, които трябва да консумираме през тази година

1
Добави коментар
netbeui
netbeui

Време е да дадем почивка на организма си след празниците и да започнем да се храним здравословно. Business Insider дава шест предложения за здравословни храни, които диетолозите препоръчват да влязат в менюто ни през тази година.

Карфиол

Карфиолът е с ниско съдържание на калории и мазнини и с високо съдържание на протеини и фибри. Може да се приготвя по различни начини – печен, задушен, пюре или да се консумира суров. 

Зелени растения

Зелените растения ще продължат да са сред предпочитаните зеленчуци през 2014 г. Марулята е с високо съдържание на витамин С, желязо и калции.

Мангостен

Родината на този тропически плод е Източна Азия. Той е богат на антиоксиданти. Плодът може да се консумира в самостоятелен вид или изстискан на сок заедно с кората.

Риба

Рибата продължава да е от най-препоръчваните храни от диетолозите и през тази година. 

Кисело зеле

Киселото зеле набира все по-голяма скорост в САЩ като част от засилващата се тенденция към ферментирали храни. Ферментацията е процес, при който бактериите се превръщат захарта в алкохол. Проучване сочи, че хората, които ядат кисело зеле в продължение на един месец са свалили повече от теглото си, в сравнение с тези, които консумират прясно зеле.

Кокос

Диетолозите продължават да изтъкват ползите за здравето на кокосовото мляко. То подобрява мозъчната дейност, особено при тежка загуба на памет. Кокосът не съдържа холестерол или транс-мазнини.