Ръчно изработени мартеници

1
Добави коментар
sdobreff
sdobreff

Ръчно изработени помпони за мартеници

Как да си направим сами перфектни помпони за ръчно изработени мартеници.

 

Понякога желанието ни да направим сами перфектен и пухкав помпон може да даде разочароващ резултат! Оказа се, че има много начини, с които можем да си направим помпони, но най-накрая открих най-добрият начин да ги направите без дори да се налага да ги оформяте с ножици в края.

 

Необходими материали за направата на перфектни понпони за ръчно изработени мартеници:

 

Парче картон

Прежда бяла и червена

Ножица

Кръгъл елемент за шаблон

 

Намерете малко парче от картон (аз използвах капак от картонена кутия) и потърсете някакъв кръгъл елемент в дома си и един по-малък, които да използвате за очертаване на шаблони. Направете това два пъти и изрежете кръгове около и вътре в тях. Няма проблем и дори ще е полезно да срежете кръга, за да се изреже и във вътрешността.

След това подредете двете картонени кръгчета и си очертайте още поне 10, които също ще изрежете. Сложете ги две по две едно върху друго, така че да получите 6 двойки шаблона. Започнете да ги намотавате от началото до край, докато ги обиколите плътно с много прежда. Намотайте три с червена и три с бяла прежда, за да ги направите наведнъж. Така ще спестите и време. Всъщност изрязването на шаблончетата отнема най-много време. След като сте обиколили хубаво шаблоните, така че да не може да намотавате повече, разрежете преждата около ръбовете, като плъзгате ножицата между двете парчета картон, за да стане равномерно. След изрязване, плъзнете дълго парче от преждата между двете парчета картон и завържете много здраво, двойно и тройно завръзване, за да не се изплъзне някое снопче от преждата. Сега вече може да издърпате картончетата и вашите помпони за ръчно изработени мартеници вече са готови!
 

Ето и резултата! Толкова пухкави и без да е необходимо допълнително подстригване!
 

Съвет: Използването на трипластова мека прежда прави по-разкошни понпони.

 

Ще се радвам да ви е харесало моето предложение за ръчно изработени мартеници и да зарадвате с тях своите близки!