Причини за появата на преждевременната еякулация

12
Добави коментар

Какво е преждевременната еякулация?

Преждевременната еякулация настъпва, когато мъжът по време на секс, свършва по-рано от момента в който той или неговата партньорка биха искали. Ако се случва рядко не бива да буди загриженост.

Преждевременната еякулация е често срещано оплакване. Проучвания показват, че един на всеки трима мъже е страдал от този проблем. dooz 14000 спрей

Както физически, така и психологически фактори могат да играят роля за появата на преждевременната еякулация. Въпреки че много мъже се чувстват притеснени да обсъждат този проблем, преждевременната еякулация е обикновено лечимо състояние.

Различни продукти, психологически съвети и сексуални техники които забавят еякулацията, могат до подобрят сексуалния ви живот. За много мъже комбинацията от гореизброените действа най-добре.

Симптоми

Признак за преждевременна еякулация, е появата на еякулация още преди двамата партньори да са я пожелали.Проблемът може да се прояви при всякакъв вид полово общуване, дори и при мастурбация.Преждевременната еякулация може да се класифицира като: първостепенна и придобита – второстепенна.Според международната общност по полова медицина, първостепенната преждевременна еякулация се характеризира чрез:    Еякулацията настъпва до една минута след началото на половото общуване    Неспособността за вагинално проникване, или еякулация веднага след вагиналното проникване    Негативни лични последици като напрежение, страх или избягване на интимна близост. dooz 14000 спрейВторостепенната или придобитата преждевременна еякулация, обикновено сеизразява по същия начин като първостепенната, но с някои разлики:    Проявява се след като вече сте имали предишни интимни връзки, без проблеми с еякулацията.ПричиниТочната причина за преждевременната еякулация не е известна. До скоро се смяташе, че причинителят е само психологически фактор. Сега се приема, че преждевременната еякулация е по-сложна и е предизвикана от комбинация между психологически и биологични фактори.Психологически причини    Тревога – много мъже с преждевременна еякулация имат проблем с тревогата относно своето представяне в леглото.

    Еректилна дисфункция – мъже притеснени за стабилността на своята ерекция по време на половия акт, могат да предизвикат стремеж към еякулация, който да не могат да контролират.    Проблеми във връзката – ако вие имате задоволителни интимни връзки с други партньори при които преждевременната еякулация се случва рядко или не се проявява изобщо, вероятно междуличностни противоречия, между вас и настоящият ви партньор са причина за преждевременната еякулация.Биологични причини    Ненормални хормонални нива    Ненормални нива на мозъчни химикали, наречени невротрансмитери    Ненормална рефлексна активност    Проблеми с щитовидната жлеза    Възпаление или инфекция на простатата или на пикочния канал     Наследствени черти    Травма на нервна система – причинена от хирургическа операция или нараняване    Лекарства използвани за третиране на психологически здравни проблеми