Невероятната история на Говорещия с лъвове

14
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Кевин Ричардсън много обича животни. Но, за разлика от повечето хора, които обичат своите кучета и котки, неговите верни приятели са… лъвовете. Именно заради близостта му с дивите животни, той е известен като Говорещия с лъвове.

По тази причина Кевин нарушава всевъзможни мерки за безопасност като не просто се доближава до дивите котки, а лежи при тях, гушка се в тях, точно като с домашни такива.

Lion Whisperer Лъвовете и тигрите са известни с това, че колкото и да се сближиш с тях, никога не трябва да прекрачваш определена граница. Според Кевин разликата е в подхода. Цирковите артисти тренират животните със страх, който те рано или късно преодоляват и нападат. Докато зоологът подхожда към тях с любов, грижа и търпение.

Instagram Кевин е роден в Южна Африка и от малък проявява интерес към животните. Отегчен от скучното обучение по зоология и многото материал за подводния свят, към който той не проявява интерес, напуска специалността. В крайна сметка учи физиология и анатомия и се занимава с постоперативна терапия.

Дивите животни обаче привличат Кевин силно и когато получава възможност да се грижи за две шестмесечни лъвчета, той веднага се възползва. И така вече от 16 години лъвовете и като цяло дивите хищници в Африка са неговият живот.

Може да изгледате невероятно впечатляващото видео за Кевин Ричардсън и работата му, събрало почти 2 милиона гледания на територията на глобалната мрежа.

За още интересни материали се присъединете към Jenite.bg във фейсбук!