Как се правят от хартия милион алени рози за любовта

1
Добави коментар
Alexemotion
Alexemotion

Как се правят от хартия милион алени рози за любовта

 

Ако изобщо има цвете на любовта, бъдете сигурни, че това е розата. Червената роза е цветето на любовта. Това е големият символ – дори когато не е откъснато цвете, а цвете от хартия. Помните ли онази невероятна песен на Алла Пугачова за алените рози? За художника, който безумно влюбен в една актриса, продал дома си, за да й подари цяло море от алени рози и така да спечели сърцето й.

Вдъхновени от тази безрезервна любов днес ще ви покажем как се правят от хартия милиони червени рози за любовта. Кой знае – може това да е пътят към сърцето на вашето момиче!

 

Опаковъчните материалите, от които се нуждаете са следните:

1. Едноцветна крепирана хартия: зелена крепирана хартия за листата на розите и крепирана хартия в избран от вас цвят и нюанс за цветето – розова, бяла, червена; 2. цветна тел за бижута за дръжката на розата, например зелена; 3. зелена хартиена панделка; 4. ножица 5. лепило за хартия 6. конец.

За начало изрежете от крепираната хартия лента с дължина около 50 см и ширина около 8 см. Т.е. ще ви е нужно да режете по ширината на големия лист крепирана хартия, който е с размери 50 х 250 см. Така от 1 лист червена крепирана хартия може да направите около 31 хартиени розички. 

 

 
Сгънете по дължина парчето крепирана хартия, така че да е с дължина около 3 см. След това с ножица оформете венчелистчетата на розата, както е показано на картината. 

 

 
Нека да остават около 1.5 см от основата неотрязани, за да може след като разгънете лентата крепирана хартия, да получите ето това:

 

 
С помощта на кръгъл молив оформете всяко едно от бъдещите листчета на розата. Посока на завиване трябва да е такава, че след това събраната розичка да изглежда разцъфнала, разпукваща се навън, а не с листа, завити навътре. 

 
Подгответе дръжката на розата като я увиете със зелената хартиена панделка
Нарежете от зелената крепирана хартия листата. Те може да бъдат изрязани например в следната форма.

 

 
Увийте около телта зелената хартиена панделка като успоредно с това залепяте и завивате листата.
Сега трябва да съберете и закрепите бъдещото цвете за дръжката. Вземете телта и около нея завийте вече оформените венчелистчета на бъдещата роза. 

 
Залепете с лепило и пристегнете с конец.
Единственото, което остава, е да оформим чашката на самото цветче. За целта изрежете от зелена крепирана хартия правоъгълник 5х4 см и го оформете, както е показано на картината.
 

След това с пръсти завийте всеки връх на тези триъгълници, така че да се получи една съвсем като истинска чашка на цветето от крепирана хартия. Завийте я около основата на розата и залепете с лепило.

С това вашата първа роза от хартия е готова!

Повторете операцията 1 милион пъти! И така ще имате своите милион алени рози за любовта! Нищо чудно след това наистина да спечелите сърцето на своята любима. Защото по този начин ще й покажете някои изключителни свои качества – не само любов, но и постоянство, и търпение.

А от “Ракхива” можем само да ви поздравим с великолепната песен на Алла Пугачова “Милиони алени рози”.

Приятна, спорна работа и успех в любовта!