Mercedes GLA 45 AMG на автомобилно изложение в Детройт

1
Добави коментар

Дебют на екстремно мощен SUV.

Mercedes GLA 45 AMG се осмели да се представи в Лос Анжелис като студия, близка до серийния модел, а в момента на автомобилното изложение в Детройт е изложен истинският сериен модел на мощния SUV с впечатляващите 360 к.с.

Никой сегмент в момента не се развива по-бързо от този на компактния SUV. С GLA Mercedes иска да участва в тази възходяща тенденция и позиционира Mercedes GLA 45 AMG като най-силен представител в сегмента.

В 45 AMG тупти сърцето на известният двулитров четирицилиндров бензинов турбодвигател с 360 к.с. и 450 Нм въртящ момент. Той е в състояние да катапултира Mercedes GLA 45 AMG само за невероятните 4,8 секунди от нула до 100 км/ч и да достигне електронно ограничената максимална скорост от 250 км/ч. Средният разход е нормиран на 7,5 литра на 100 км.

Пълен AMG пакет за SUV модела

Естествено, задвижващият пакеттракт на Mercedes GLA 45 AMG включва и задвижване на всички колела с интелигентната система 4-Matic, както и седемстепенната трансмисия с два съединителя с три различни режима на шофиране и Race-Start функция, която предлага оптимално ускорение от място и перфектен старт с изключителната AMG SPEEDSHIFT MCT.

AMG характерните черти на Mercedes GLA 45 AMG включват спортна система за отработилите газове с опция за регулиращ клапан, нова настройка на спортното окачване, високоефективна спирачна система и 19-цолови алуминиеви джанти с гуми 235/45. Срещу доплащане нa GLA могат да бъдат монтирани и 20-цолови с гуми 235/40.

AMG визията на GLA е подчертана от нова предна броня, нова радиаторна решетка, нови странични прагове, заден дифузор, както и алуминиеви релси на покрива. Срещу доплащане клиентите могат да конфигурират своя Mercedes GLA 45 AMG с аеродинамичен карбонов пакет, заден спойлер, лакирани в червено спирачни апарати, както и „нощен“ пакет със затъмнени прозорци и други затъмнени детайли.

Mercedes GLA 45 AMG стартира с Edition 1

Спортен стил обуславя интериорът на Mercedes GLA 45 AMG с кожени спортни седалки с контрастни шевове, спортен волан, AMG инструменти, праговете от неръждаема стомана и специални апликации.

За старта на Mercedes GLA 45 AMG в търговската мрежа в средата на март е предвидено специално издание – Edition 1. GLA 45 AMG ще бъде при търговците през юли. Цени за новия топмодел в серията все още не са обявени.