Малки трикове и подробности за чист и свeж вид на вашия хладилник

26
Добави коментар
news359
news359

Както следва да сме стриктни по отношение на хигиената у дома, то изкъсо трябва да се следи и хигиената в хладилника. Сега ще ви споделим някои тънкости, които ще запазят хладилника ви чист, а храната, която съхранявате свежа и вкусна за по-дълго време.

На първо място запомнете, че храната, която купувате, както знаете обикновено тя с епредлаха в хартиени или пластмасови опаковки, трябва да се съхранява в стъклени или порцеланови съдове. Това означава, че пластмасата в хладилника няма абосолютно никакво място.

Когато купувате храни в консервни кутии и използвате самп част от нея, то никга не оставяйте продукта по този начин в хладилника. Преместете хранителния продукт в стъклен или порцеланов съд и го залейте с малко зехтин, за да запази свежестта си. В противен случай ще мухляса и няма да бъде годно за ядене, а и ще придаде неприятна миризма в целия хладилник.

Винаги трябва да покривате храната, кяото поставяте в хладилника, за да не се смесват миризмите.

Когато змаразявате даден прудукт като кайма например, можете да поставите продукта в найлонов плик и да сплескате каймата, така че да придобие плосък вид. Така ще имате и повече място във фризера, а и когато ви се наложи да готвите, то каймата ще се размрази в пъти по-бързо.

Запомнете, че вече приготвената храна, която е останала , никога не бива да се съхранява в пластмасов съд.

Ако искате пък да запазите свежата миризма в хладилника и да елиминирате друга по-остра миризма можете д априложите слдния трик:

Смесете един пакет сода бикарбонат с една-две чаени лъжици канела и малко вода. Разбъркайте, докато содата шупне. Така получената смес, поставена в стъклен съд я поставете, без да я покривате в хладилника. Тази смес моментално ще изсмуче лошата миризма и ще придаде невероятно приятно ухание при всяко отваряне на хладилника./news359

Париж/Франция