Интериорните врати и цените им в София

2
Добави коментар
bga
bga

Категориите интериорни врати и цените им в София

Дейността на фирма Борман Комерс, град София е предимно внос и дистрибуция на интериорни врати от Полша, Германия и Румъния, и входни врати от Турция. Ние се стремим постоянно да помагаме на нашите клиенти, да им обясняваме подробно всичко и да им даваме добри съвети, относно това, което предлагаме. Това не са празни думи, по този начин трябва да се работи – клиента трябва максимално да е осведомен за продукта, който иска да поръча, ако той желае, естествено.

Интериорни врати от Република Полша, предлагани в България от Борман Комерс.

Всички коментират вратите, които са изработени от масивна дървесина, но има и много теми в мрежата относно тези от комбиниран масив или полумасив. Цената на тези врати е по-висока, отколкото на вратите от МДФ и съответно цената зависи най-вече от фурнира.
В Борман Комерс, гр.София, средната цена на интериорна врата от МДФ с дъбов фурнир е около 480 до 550 лева. Има и „леки врати”, които са по-евтини. Те са с рамка от МДФ или масив, и пълнеж „пчелна пита“. Цената на тези врати варира от 240 до 270 лева и в нея влиза целия комплект, включително и касата. Фигурата на панелите в крилото и степента на сложност при подредбата им също указва влияние върху крайната цена на вратата. Най-евтини са панелите с прави форми, а тези със сводеста форма се нареждат след тях по цена. Останалите панели, които са с нестандартна форма, например зигзагообразна, са с по-скъпи.
Най-евтиния и изгоден вариант са вратите от МДФ. Те се показват най-често по различни изложения и в мострените зали на фирма Борман Комерс в София. При тях рамката най-често е направена от иглолистна дървесина или МДФ, а вратата се изработва от монтирани и полирани табли. Няма допълнителна външна тапицерия или украса. Цената на този вид интериорни врати е различна – от врати за строители на 180 лв., до нормални врати за ежедневно ползване на стойност средно 250 лева.
Преди да пристъпите към покупка на вътрешна врата е добре да проучите каква е влагата на материала. Тя не трябва да бъде повече от 20%. Не трябва да усещате дървото като мокро, когато го докосвате с ръка. Ако влагата в него е над 20%, тогава опасността от деформация е много голяма, а тя се получава след като вратата се монтира. Също така има опасност покритието на крилото или касата да се напука и да се появят пукнатини.
Цената на стъклените врати е по-висока с между 20 и 65%. Тя зависи най-вече от рамката, която се намира под стъклото и нейната сложност. Двойно остъклените врати са още по-скъпи от тези с единичното остъкляване. При една портална врата от масив, средната цена е около 1800 лева, в сравнение портална врата от МДФ, отново с 2 остъклени крила, ще излезе в порядъка на 900 лева максимум.

Входни врати от Турция, предлагани за продажба в България от Борман Комерс

Надяваме се, че с кратките разяснителни статии относно интериорните или входните врати в нашия сайт, сме допринесли за по-лесен Ваш избор.
Борман Комерс ще продължи да работи в тази насока и така е обучен персонала на магазините ни в София – да информира клиента максимално, като не му спести дори и „несгодите“ които биха се очаквали при смяната на вътрешните или външната му врата.