10 от най-големите хитове на Камелия

28
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

На 10 януари рожден ден празнува една от големите звезди на поп-фолк музиката. Камелия Владимирова Вескова е родена през 1971 г. в град Чипровци. Първите й стъпки пред публика са през 1994 г., когато участва и печели конкурсите за красота „Мис Монтана“ и „Мис Чипровци“. Музикалната си кариера започва с оркестъра на Пламен Велинов и пее по сватби из Северозападна България. През 1996 г. заминава за една година в Швейцария, където пее като втора певица с оркестър „Видин“. След завръщането си участва на кастинг. Продуцентите на фирма „Пайнер“ я харесват и през август тя подписва договор с компанията.

През 2002 г. грабва титлата „Певица на годината“. През декември 2005 г. Камелия е на корицата на мъжкото списание „Плейбой“, а през юни 2006 г. списанието й посвещава цял брой, който се продава с DVD “Две нощи с Камелия”. Тиражът е над 30 хиляди броя. Друго успешно поприще за изпълнителка се оказа и ролята и на телевизионна водеща. Тя се справи перфектно в „Голямата уста“ по Нова ТВ и „Споделено с Камелия“ по TV7. На концерта по случай рождения ден на телевизия Планета през декември 2012 г., изпълнителката представи най-новото си парче „Щипни ме“. А ето и 10 от най-добрите й песни, подредени от редакторите на „10-те най“.

10. Защо повярвах

Песента е от дебютния албум на Камелия „Огън момиче“, издаден през 1998 г. Печели награда за песен на година през 1999 г.

9. Луда по тебе

Песента е кавър по едноименното парче на Лепа Брена. Издадена е през 1999 г. в албума „Златна рибка“ и е един от най-големите поп-фолк хитове.

8. Ти си…

Песента е кавър на гръцка песен и е включена в албума „Златна рибка“, който е най-продаваният албум през 2000 г.

7. Къде си ти

Песента е авторска и се появява през 2001 г., включена в първия максисънгъл на поп-фолк пазара у нас. В него са рап, денс, латино и хаус версия на песента. Клипът към нея е първото излъчено видео при старта на телевизия Планета.

6. Залеза и зората

Парчето е част от албума „Нещо горещо“, издаден през 2002 г. Печели награди за песен на годината и видеоклип на годината.

5. Целувай ме

Кавър по песента „Sampanjac“ на Миле Китич, излиза през като сингъл през 2006 г.

4. Усещам те още

Излиза като сингъл през 2008 г., а режисьор на видеото към него е Николай Нанков.

3. Фалшива кожа

Кавър е на популярното парче „Ena“ на Peggy Zina, появява се през 2008 г. и печели наградата за клип на годината на Годишните награди на телевизия Планета.

2. Оставяш петна

Излиза като сингъл през 2009 г.

1. Изпий ме цялата

Излиза през 2010 г. и е включена в „Проект 13″, албумът отбелязващ 13-та годишнина на Камелия на сцената.

В.И.

Коментари

коментар(а)

Подобни: Камелия, поп-фолк