Силни и стилни всеки ден!: Законът на най-малкото съпротивление – Дийпак Чопра

1
Добави коментар

Законът на най-малкото съпротивление: Природната интелигентност функционира с лекота, без усилия, с безгрижие, хармония и любов. А когато си сътрудничим със силите на хармонията, радостта и любовта, ние създаваме успех и добро бъдеще с лекота.

Ще приложа Закона на най-малкото съпротивление в действие като си обещая да предприема следните стъпки:

1. Ще упражнявам приемане. Днес ще приема хората, ситуациите, обстоятелствата и събитията, такива каквито са. Аз ще знам, че този момент е такъв, какъвто трябва да е, защото цялата вселена е точно, каквато трябва да бъде. Няма да се съпротивлявам срещу цялата вселена, съпротивлявайки се на този момент. Приемането ми е пълно и цяло. Приемам нещата, такива каквито са в този момент, не каквито аз бих искал да бъдат.

2. Приемайки нещата, такива каквито са, ще поема отговорност за моята ситуация и за всички тези събития, които ми изглеждат като проблеми. Аз знам, че поемането на отговорност означава, да не обвинявам никой или нищо за моята ситуация (това включва и мен). Знам също, че всеки проблем е скрита благословия и това осъзнаване на възможностите ми позволява да взема този момент и да го трансформирам, извличайки по-голяма полза от него.

3. Днес моята осъзнатост ще остане стабилна в състояние „Без защита“. Ще се освободя от нуждата да защитавам моята гледна точка. Няма да чувствам нужда да защитавам своето мнение. Няма да чувствам нужда да убеждавам или настоявам другите да възприемат моята позиция. Ще остана отворен за всички гледни точки и няма да бъда сурово привързан към никоя от тях.

Дневно вдъхновение
„Във всеки неуспех лежи семенцето на успеха.“

– Дийпак Чопра