Прогноза за 14.01.14

1
Добави коментар
ehh
ehh

Вторник ще премине спокойно, без динамика. Ще преобладава висока облачност, по-плътна над южните райони. Утрото ще започне с мъгливо време за части от Югозападна България и на места по поречието на Дунав. Температурите сутринта ще са в границите 0С… +3С, в затворените котловини отново с условия за отрицателни стойности.

Към обедните и следобедните часове температурният ход ще е най-малък за Северозападна България, като там температурите ще достигнат +4С… +5С; по-високи те ще бъдат за останалата част от страната – предимно между +7С… +10С. Над Североизточна България ще духа до умерен вятър.

В планините по-силен ще е вятърът над Източния дял от Балкана и над Рило-Родопския масив. Максималната температура над 2000м ще е под нулата, а в по-ниските части между +6С… +2С. Без валежи.

В Европа обилните снеговалежи над Алпите ще продължат. Сняг ще вали и над части от Полша, Чехия, Унгария. Порция валежи от дъжд, придружени от силен вятър, отново ще има за Великобритания и Ирландия. Подобна ще е картината за Западното и Централно Средиземноморие, както и за Адриатическото крайбрежие.