Борисов 3 часа разпитван във военната прокуратура

2
Добави коментар
tedy79
tedy79

Повече от три часа военни прокурори са разпитвали днес бившия министър-председател Бойко Борисов за полетите на властта с правителствения „Авиоотряд 28“. Лидерът на ГЕРБ пристигнал в Софийската военноокръжна прокуратура със сребристо „Ауди“ в 9.40 ч., като разпитът беше обявен за 10 ч. След него дошъл и адвокатът му Марин Марковски.Борисов напуснал сградата, която се намира на метри от централата на БСП на ул. „Позитано“, в 13 ч. Видимо бил в добро настроение, но отказал коментар пред журналисти. „Подписал съм декларация да не разгласявам следствена тайна“, обяснил адвокатът му, цитиран от „24 часа“ и „Труд“. По думите му, Борисов е бил призован като свидетел.

По време на разпита Борисов трябвало да разясни кога и по какви причини правителството е ползвало авиоотряда и дали самият той лично е нареждал полети. Показания вече са дали пилоти, стюардеси и служители на НСО.

Още през ноемри показания даде и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Делото за полетите на властта бе образувано след сигнал на премиера Пламен Орешарски и военния министър Ангел Найденов.