Как SEO оптимизацията помага на локалното търсене?

1
Добави коментар
obqvi.mobi
obqvi.mobi

В днешните кризисни за икономиката времена може да ви минава през ум, че конкуренцията ви би могла да ви измести. Независимо дали сте адвокат, зъболекар, продавач или собственик на малък бизнес, вие можете да бъдете на върха на локалното търсене.

Колко са важни органичните резултати от търсенето?

Няма еднозначен отговор на този въпрос. Изследвания показват, че когато потребителите правят проучване, обикновено избират повече резултати от органичното търсене. В случай, че искат да закупят стока или услуга обаче, те постепенно се насочват към близките фирми и доставчици. Това означава, че те активно използват локалното търсене, когато имат намерение да предприемат действие, като например да направят покупка.

Различните видове SEO оптимизация

SEO оптимизацията вече не е само за органичните резултати. В последните две години цялата индустрия се съсредоточава над локалното търсене. В момента е много по добре да се залага на материали, които имат богат контекст за вашия сайт. Освен това вие можете да използвате услугите на всички онлайн справочници, които смятате за добри. Това ще повиши вашето класиране за локално търсене. Винаги си попълвайте коректната информация на тези места. За местното търсене вие непременно ще трябва да посочите името на фирмата, адреса и телефона си. Допълнителната информация, като пощенски код, снимки, кратко описание на мястото, ще ви изведе чрез ключовите думи едни гърди пред конкуренцията в локалното дирене.

Добре е да осигурите присъствието си в социалните мрежи. Излишно е да се казва, че наличието ви в Google+ е задължително за доброто ви класиране в локалното търсене. Осен това е добре и да присъствате в останалите големи социални мрежи. Това са Facebook, Twitter. Linkedin.

Време е да обърнете внимание на своя мобилен сайт. Подобно приложение ще бъде разчетено като положително развитие от страна на водещите търсачки. Резултатите ви в местното дирене ще се подобрят.

Бъдещето на локалното търсене

Мнозина специалисти твърдят, че локалното търсене е бъдещето. Това е така, защото хората са склонни да избират продукти и услуги, които се намират близо до тях. Това е естественият ход на събитията. Освен това търговците, които разчитат за клиентите си за местното дирене могат да се опитат да направят общност от тази разнородна група хора. Те могат да се опитат да повишат ангажираността, като помолят клиентите или потребителите си да оставят мнение за тях в справочника на Google. Това е социален сигнал, който се разчита като много важен от алгоритъма за локалното търсене. Не се притеснявайте, ако се появи някое негативно мнение. Вие винаги можете да се свържете с този недоволен клиент, за да му предоставите по-добра услуга или да изясните недоразумението. Местното дирене за вашата фирма е наистина от основна важност за вашия успех.

В случай, че имате ресторант или магазин, е добре да покажете качествени снимки от интериора. Потребителите все повече се ориентират къде биха искали да отидат от снимките, които са предоставени в интернет. Разпръснете ги във всякакви справочници, в сайта си и в страниците си в социалните мрежи. Резултатите няма да закъснеят, след като полагате толкова последователни усилия. Добрата маркетингова стратегия ще ви се отплати. Скоро ще се радвате на добри резултати в локалното търсене.