Анна Заркова: Побиха ме тръпки, когато Бисер Миланов каза на репортер: Ще си платиш 4 1652

1
Добави коментар
Dunavska
Dunavska

Анна Заркова: Побиха ме тръпки, когато Бисер Миланов каза на репортер: Ще си платиш

16.01.2014 10:07 | България

Снимка: bTV

Побиха ме тръпки, когато чух репликата „ще си платиш“, отправена към Мария Цънцарова – журналистът от bTV, станал обект на агресия от страна на Бисер Миланов. Това заяви пред bTV журналистът от „Труд“ Анна Заркова.

„Знам, че заканите срещу журналисти все едно изречени или премълчани често стават действителност. От 10-15 г. целият арсенал на насилие е упражнен върху българските журналисти. Чупени са им краката, палени са им колите, заливани са с киселина. Само досега няма уличен разстрел“, коментира залятата със сярна киселина през 1998 година криминална журналистика.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall – цени от 1,20 до 4,80 лева

По думите й арестът, извършен вчера на Бисер Миланов и бандата му, не би било новина в държавите, към които България се стреми. „Човек със 7 присъди и 3 висящи дела, човек, който прави скандали през ден, живее в чужда къща, прехранва се незнайно от какво – той би бил изолиран от обществото. У нас същият се изживява като вожд на организация – гражданска организация „Свобода“. Той държи речи като съвест и морал на нацията. Подкрепя със своята дружина ту властта, ту опозицията и те него според интересите си. Днес е протестиращ, утре е контрапротестиращ. Борец срещу бежанците. Леке не е достатъчно“, описа профила на Миланов Заркова.

Журналистката припознаха в поведението на Бисер Миланов действията на друг човек – политик, който често влиза в медиите със свои скандални прояви.

„Омерзен от българските медии би ни казал, че го заслужаваме, бъркаме се в живота на хората, има лекета и сред журналистите, не само петна в политиката“, категорична беше Анна Заркова.

Тя добави и своето пожелание към Мария. „Бях си намислила да кажа на Мария, да й пожелая смелост, да й кажа, че лекета има всякакви, а ние трябва да си вършим работата. Не че няма страшно, страшно си е и боли. Не само защото са ти счупили краката или запалили колата, по-страшното е ожесточението и омразата, която след това те заобикаля“.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти