Джилиан Андерсън от „Досиетата Х“ работи над поредица от Sci-Fi книги

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Много от вас добре си спомнят сериала Досиетата Х“, който даде огромна популярност на Дейвид Духовни и Джилиън Андерсън и ги превърна във филмови звезди. Разбира се кариерата и на двамата продължи и след сериала, но не и в подобни проекти като “Досиетата X”.

Сега разбираме, че Джилиан Андерсън ще се завърне към научната фантастика, след повече от 10 години от края на сериала направил я световно известна. Тя обяви, че в момента работи по научно-фантастичната поредица книги, наречена „Earthend Saga“ , заедно със съавторът Джеф Ровин. „След девет години живот в полу-научна-измислена вселена“, каза тя за Entertainment Weekly, „Мисля, че сега имам вкоренени знания и ритъм за нея.“ Първият том на книгата ще се казва “A Vision of Fire”, и се очаква да се появи през октомври тази година.

Поредицата ще следва историята на детски психиатър на име Кейтлин О’Хара, която се натъква на едно младо момиче с особено труден проблем, който всъщност ще вкара Sci-Fi елементите на историята. „Кейтлин започва да осъзнава, че поведението на момичето е свързано с много по-големи сили във вселената,“ обяснява Андерсън, „и тъй като историята се развива, тя трябва да предотврати унищожение в голям мащаб.“

„Earthend Saga“ ще бъде разпространено от специално издателство създадено от Simon & Schuster, наречено Simon451. То ще се фокусира върху нови автори и франчайзи като „Earthend“, както и върху преиздаване на стари заглавия в дигитални формати. „От Simon451 ще публикуваме няколко електронни и печатни формата, с фокус върху дигиталното-първо за публикуване на електронни книги и оригинали“, обясняват от компанията.

 

А знаете ли, че трилогията на Стиг Ларшон „Millenium“ ще има продължение?!