Жена се спаси от животозастрашаваща анорексия с фото-дневник

7
Добави коментар
Vaniliya
Vaniliya

Саманта Смит се пребори с анорексията и се върна към живота

Хлътналите очи, тънката коса, тяло като скелет с кожа – всичко това накара Саманта Смит да изглежда два пъти по-възрастна от действителните си години. И това, разбира се, бе най-малкият й проблем! Дълго време младата жена отрича, че има проблем, докато баща й не й показва собствената й снимка от времето, когато е била нормална. Въпреки че преди това, Саманта отказва да приеме съветите на най-близките си хора за храненето и здравословния начин на живот, виждайки своя стара снимка, тя разбира колко е болна.

Тогава Саманта решава да се отърве от животозастрашаващата анорексия с помощта на снимки. 16 месеца си прави непрекъснато снимки, за да види напредъка си в наддаването на килограми. Това я мотивира да се храни повече и да възвърне старото си тегло.

И за да помогне на хората с анорексия, тя разпространи дневника си с надеждата, че ще успее да ги мотивира да осъзнаят проблема си и да спрат с глада.

38-годишната разведена жена, която живее със сина си сподели пред “Дейли мейл” колко се гордее с победата си над анорексията: “Благодарение на дневника сега мога да видя как лицето ми бавно се променя. Бузите му бяха хлътнали, а бръчките – изпъкнали. Сега и косата ми изглежда по-здрава. Не изглеждам като пенсионер, а като млада жена. Снимките се оказаха най-доброто лекарство за мен.”

 Всичко започва през 2005 година, когато Саманта напълнява. Тогава случайно попада на статия, обясняваща как зеленият чай може да помогне за свалянето на излишните килограми. Така започва да пие по 2 чаши чай на ден и бързо губи част от теглото си. Първите 2 месеца се чувства фантастично и започва да пие още повече и да яде по-малко. Докато в един момент не изпада на дъното..

Жена се спаси от животозастрашаваща анорексия с фото-дневник 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Like this:

Like Зареждане…

Коментирай

Коментари