Как да се преборим с махмурлука?

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

На всички се е случвало да прекалят с алкохола. Но важното тук е да знаем какво да правим, когато това стане. За да се измъкнете от неприятни ситуации, предизвикани от злоупотребата с питиетата, ето няколко добри начини да преодолеете страничните неприятни действия на алкохола.

Едно актуално проучване показва, че газираните напитки, захарта и лимонът предизвикват усилено отделяне на чернодробни ензими, което спомага за по-бързото метаболизиране на алкохола. Това изследване, обаче, не е правено върху пияни хора, а в лаборатория, затова не разчитайте само на газираните напитки за борба с махмурлука.

Въздържайте се да пушите, когато пиете алкохол. Колкото и да ви се услажда цигарата с уискито, не прекалявайте! Установено е, че хората, които са пушили по време на пиене, е по-вероятно да имат тежък махмурлук, отколкото ако не са пушили.

След като се приберете вкъщи, най-доброто, което можете да направите е да изпиете една пилешка супа. Тя ще ви помогне да възстановите изгубените течности, както и важните електролити, които сте изгубили в следствие на алкохола.

Ако сте на купон или събитие, подпийнали сте си, но осъзнаете, че трябва да ставате за работа само след няколко часа, по-добре се прибирайте по най-бързия начин.

Доказано е, че недостатъчният сън след употреба на алкохол в големи количества причинява тежки последици, като гадене, повръщане, силно главоболие. Най-малко 8 часа трябва да минат, за да се възстановите след запоя.

На закуска избягвайте колбасите, сиренето и всякаква друга мазна храна. Те само утежняват и без това трудната работа на черния ви дроб в този момент. Мазните храни отнемат повече време за преработка, затова и метаболизирането на алкохола става по-бавно, което води до по-продължително насищане на кръвта с него.

Ако на следващия ден се чувствате отпаднали и без сили, опитайте се да го превъзмогнете и отидете на разходка. Движението на тялото води до освобождаване на ендоканабиноиди в мозъка, което оправя настроението и облекчава мускулните болки.

Така че, бъдете много внимателни с употребата на алкохол и особено със злоупотребата!