Житния Режим за Лечение на Петър Дънов : 100 г жито, 3 ябълки, 9 ореха, 3 лъжици мед и преварена вода ~ Самосъзнание.com

2
Добави коментар

Тъй като наближава времето за житния режим (според Учителя най-добрият период е през февруари), реших да споделя информация за този уникалния режим за лечение на Петър Дънов! 

Учителят Петър Дънов е създал уникален житен режим, който е израз на свободната воля на всяка душа за единение с Първата причина.

Той се прави на три етапа и реално продължава около месец. Помага при имунен дисбаланс, белодробни, бъбречни, гастроентеорологични, туморни заболявания…

Първите десет дни са отделени за подготовката. Тогава постепенно започваме да намаляваме броя на приетите калории на ден. Това трябва да става с около сто на денонощие. Започва се от изключване на месото от менюто, след това следват млечните продукти. Оттам нататък връзката между Луната, месеците и дните е много силна. 

Началото на втората, същинската част на този режим трябва да започва винаги при намаляваща Луна, или т.нар. разсип. Диетата се прави с покълнало жито. Трябва да си отделим за всеки ден от декадата по 100 г жито, 3 ябълки, 9 ореха, 3 лъжици мед, както и 6-8 чаши преварена вода. Всяка хапка храна трябва да се яде бавно, да се дъвче дълго, за да може да се извлече от нея цялата енергия.

Същото се отнася и за водата – трябва да се опитаме дори да я дъвчем, за да получим повече от нейните сили. Учителя е бил убеден, че най-правилният начин за хранене през този период е с дървена лъжица или с пръсти, за да може да се извлече всяка възможна частица от енергията. Дънов е бил категоричен, че в състава на житото се съдържат всички вещества, които са ни необходими, за да съществуваме.

Накрая на десетдневката задължително се правят и още десет дни захранване. То започва с картофена супа. В дните след диетата е много важно да се храним с малки количества храна, но поне по 6 пъти на ден.

Най-важното в учението на Дънов е кога ще направим житния режим. Според него най-добрият период е през февруари. Въпреки това той го препоръчва и в останалата част от годината за постигане на подобрение на духовното и физическото здраве. Ако искаме да изчистим организма си преди изпит или заради тотална промяна в живота ни, като раждане на дете или смяна на дома, трябва да направим описаната диета при нова Луна, като началният ден е най-добре да бъде сряда, а последният ден да е петък.

Перфектното време за стартиране е сутринта. Най-лошото пък е вечерта. Причината за това не е случайна – при изгрева си Слънцето е най-силно и предава най-много енергия на хората. До обяд то предава на Земята положителни сили, а след обяд – отрицателни. Тогава над нас действат енергиите, които ни свързват с центъра на Земята.

Ако програмата на Дънов се започне в неделя обаче, още от първата крачка човекът ще се е свързал със Слънцето. При този случай десетдневката завършва във вторник, който според Учителя е ден за борба. 
Начало в понеделник означава, че ще развием любовта си. Ако това стане във вторник, означава силен тласък за ума. 
Старт в сряда за Дънов е началото на природна и вселенска терапия, или както той я нарича – природната лечебница. В този случай краят на лишенията ще приключи в петък – деня, в който е създаден човекът. 
Четвъртък пък обещава да ни даде повече воля и сили да се преборим с проблемите и несправедливостите.
 Началото в петък ни бележи с Божието слово. Ще приемем в себе си от Божията любов. Дънов е смятал, че по този начин тя ще стане господар на нашия живот. 
Събота не се различава много. Според Учителя, ако в този ден започнем да приемаме само жито, ние ще се свържем с Бога и вечното начало на света. Ще научим и много от уроците на природата как да живеем по-спокойно, как да почиваме, как да помагаме на хората около нас, бил е убеден той.

Според Петър Дънов кога да направим режима, зависи и от зодиакалните знаци. Когато Слънцето се намира в някой от тях, то дава специфична енергия.

Например когато е в Овен, режимът е за пречистване на организма от низшите ни чувства, от животинското в нас. С десетдневка на жито в този период ще прекратим скандалите с роднините. 
Само за тялото е предназначен режим, направен в знака на Телеца. Тогава можем да свалим най-много от натрупаните излишни тлъстинки. По този начин можем дори да развием дарбите си, като например да пеем по-добре. 
Близнаците е знак, който ни дава възможност да учим много по-добре и по-бързо. Освен чистите знания житен режим в този знак ще събуди желанието да се учим за живота и природата. 
Ако имате семейни проблеми, най-доброто време за начало на режима е знакът на Рака.

Всеки, който мине през това десетдневно лишение, ще успее да направи дома си любимо място, което го зарежда с енергия. 

Човек, който не иска да дава от себе си за другите, трябва да направи тази диета в знака на Лъва. Тогава силите на Слънцето ще му помогнат да се научи да дарява – както пари, така и време, любов, знания. 
Девата ни дава възможност да научим всичко онова, което ни е било трудно. Можем да научим език или пък да вземем важен изпит. Нищо чудно след лишението да се прояви писателска и поетична дарба например.
Когато Слънцето е във Везни, житото ни дава сили да подобрим духовните си заложби, да откриваме любовта във всичко. 
В Скорпиона душата ни се лекува и преминава на друго ниво – можем да отключим дарбата си за ясновидци или хироманти например. 
Ако имате нерешен проблем или идея, която не се е избистрила в главата ви, най-доброто време за осъзнаването на ситуацията е в знака на Стрелеца. Десет дни на житни кълнове ще бъдат напълно достатъчни, за да намерим необходимото житейско или философско обяснение. 
Козирогът е знакът, който ни дава възможност да намерим пътя си към положителното мислене и да изчистим ума си от тежките мисли като съмнения, подозрения, ревност и алчност. 
Дънов е категоричен в обясненията си, че през февруари, или в знака на Водолея, е най-подходящото време за житен режим. Причината – намираме се в епохата на Водолея. Само тогава можем да възстановим хармонията в нас и да забравим за неправдите. Тогава можем да достигнем и до пълно единство на силите в нас. 
Когато Слънцето се намира в Риби, житният режим ни помага да се изчистим от душевните терзания, които ни се явяват например насън.

Подсъзнателните ни рани могат да се излекуват с десетина дни ядене на кълнове и плодове през март.

Източник 
 

Разяснения от Павел Няголов за Житният режим през 2014 година!

1. Житния режим се провежда, когато Слънцето е под знака на Водолей. Изключения се правят рядко, само при много тежки аспекти. Целта е да се свържем с Новата епоха, с енергиите на Водолей и най-вече с главата на Бялото Братство – Христос, символ на който е житното зърно.

2. Луната трябва да е в разсип, за да може да се освободим от свои стари наслоявания, храни, отрови, шлаки. За да можем да заключим злото в нас.

3. Житния режим започва в Сряда, когато е създадена Природата (Библията – Битие). Целта е човекът като същество да се свърже с Природата и посредством нея да се превърне в един Нов човек. Затова режимът завършва в Петък – денят, в който е създаден човекът (Библията – Битие).

4. Има най-различни начини на правене на житен режим. Според възрастта и вътрешното усещане, Учителя дава първо следният режим:

– житото се измива и се дъвче, докато стане на каша – това е било дадено за братята и сестрите с по-здрави зъби и стомах.

– По-възрастните също пожелали да правят житен режим. Тогава Учителя им препоръчва – да сварят житото вечерта и да го завият като кисело мляко – с кърпа – и на сутринта то вече е готово. Като допълнение Той дава по три ябълки, девет ореха и три лъжици мед на ден (или една ябълка, три ореха и лъжица мед на едно хранене). Разрешава и 2-3 капки лимон в житото ( един лимон е достатъчен за целият режим).

5. Добре е житото да е жито за посев (за покълване) или църковно жито, а не грухана пшеница.

6. Изключително важно е пиенето на вода. Два часа след хранене е добре да се изпият 2-3 чаши гореща вода. Това се прави с оглед на факта, че житото изсмуква водата от организма. Който не го прави, има опасност от запек и вдигане на температура (след петият ден). Ако се получи такова състояние то се налага извършване на клизма, като в топлата вода за клизма се слага една щипка сода бикарбонат.

7. Преди започване на режима, хубаво е да се вземе очистително и / или да се направи клизма.

8. Преди започване на режима се казва следната формула: „Господи, приеми ме в лечебницата на Природата за десет дни“.

9. Отпостването се прави в Петък на обяд или вечерта, като се има предвид, че ангелската супа е съставена от: картофи, сол, вода, магданоз. Може да се ползва лимон. Изключително важно е захранването да става бавно и постепенно. Два – три дни се яде ангелска супа и хляб. Постепенно започва завръщането към нормалното хранене, като най-накрая се включват в менюто чушки, краставици, гъби, други трудно смилаеми храни.

10. Друг начин за отпостване е посредством отвара от спанак или коприва.

11. За тази година (2014) подходящата дата за започване на житен режим е 22 Януари 2014г., Сряда. Отпостването става на 31 Януари, в Петък.

12. Режимът няма принудителен характер. Всеки, който почувства неразположение е свободен да го прекъсне по свое решение.

13. Още веднъж: пиенето на поне 2-3 чаши (гореща) вода (т.е. 0,5 литра) два часа след хранене трябва да се спазва за нормална перисталтика.

14. Хубаво е по възможност да намалим общуването и контактите с хората от обществото по време на режима. Възможно е изостряне на чувствителността, на сетивата в следствие на което да не можем да понасяме околните (миришат ни, усещане за излъчвания, за полета, други). По-ниската защитеност на нашето тяло по време на режима, дава възможност ние да бъдем по-лесно енергийно ограбени при посещения на кино и други масови събития. Също така в никакъв случай не се правят екскурзии в планината, поради опасност от излъчване на душата от тялото.

15. Да поканим Христа в нашето сърце, като през цялото време на режима не допуснем нито едно лошо чувство, мисъл и постъпка.

16. Постът е връзка между физическия, духовния и Божествения свят, с цел изявлението на Божествения свят във всеки един от нас като едни нови човеци.

Желая ви приятно изкарване на житния режим!

Павел Няголов, 16.01.2014

Източник

Добави коментар

Абонирай се
Уведомете за
0 Коментара
Inline Feedbacks
Виж всички коментари