5 проекта за преобразяване на старите мебели

15
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

5 проекта за преобразяване на старите мебели

17.01.2014 г.

Ако са ви омръзнали старите мебели, но не разполагате с пари да си купите нови, може да проявите уменията си на домашен майстор и да ги преобразите в нещо далеч по-интересно и привлекателно. Нашите идеи за реновация на старите мебели може би ще ви допаднат и вдъхновят.

Преобразяване на стара тоалетна масичка

Дълбоките чекмеджета и очарователните орнаменти на тази стара тоалетна масичка са страхотни, но цветът и формата й са малко скучни и старомодни. С помощта на малко боя и декоративна хартия с шарка на цветя, може да трансформирате старата тоалетка, в малко бюро, перфектно за едно от празните ъгълчета на спалнята.

Свалете огледалото, изшкурете добре повърхността, нанесете грунд, след което боядисайте в желана от вас разцветка. Когато изсъхне, облепете челата на шкафчетата и дръжките с красива хартия, използвайки декупажно лепило.

Реновация на малка масички

Малката масички има красива форма, но повърхностния й слой е олющен и безинтересен. Позволете на масичката да покаже красивата си форма, като я боядисате и поставите парче декоративен текстил върху плота й.

Нанесете грунд по повърхността на масичката. След като грундът изсъхне добре, нанесете един слой бяла боя. Изрежете парче декоративен текстил – достатъчно да покрие плота на масичката и да се подгъне от долната му страна. Залепете текстила с помощта на декупажно лепило, като внимателно приглаждате с ръка, за да премахнете балончетата с въздух. Използвайте такер, за да хванете добре краищата на плата за долната част на плота.

Трансформация на стол

Старият дървен стол, оцелял на предизвикателствата на времето, няма голяма стойност, особено ако е извън оригиналния комплект. Разкрийте красотата на стола с помощта на малко боя или спрей в ярък цвят.

Изшкурете добре повърхността на стола, като не пропускате дребните орнаменти. Нанесете грунд, изчакайте да изсъхне и боядисайте. Декорирайте облегалката на стола с текстилно цвете и поставете мека възглавничка на седалката за повече лукс.

Реставрация на стара пейка

Тази стара пейка с разпорена седалка и ръждясали колела, всъщност крие страхотен потенциал. Тази чудесна мебел, освен че предлага място за сядане, ви осигурява и много пространство за съхранение на вещи и е идеална за всяко антре.

Нанесете два слоя бяла боя на дървената част, сменете старите колелца, сменете текстилната част на седалката и поставете няколко декоративни възглавнички. Не е никак трудно, а резултатът определено си струва.

Освежаване на стара масичка за сервиране

Старата масичка за сервиране е напълно функционална, но не и особено естетична на вид.

Изшкурете, грундирайте и боядисайте масата, за да придобие вид на чисто нова масичка за сервиране. Декорирайте плата на масата с помощта на декоративна хартия. Накъсайте хартията на парчета и след това ги залепете на плота на масата, оставяйки малко празно пространство между тях, за да наподобят парченца от мозайка. Вече може гордо да поставите масичката някъде в интериора на дома си или дори да я използвате за сервиране.

Източник: bhg.com
Посещения: 2302