Ето я рецептата, която чисти кръвта и подмладява организма

20
Добави коментар
blues_woman
blues_woman

Нека ви припомним рецептите на някои сладки лекарства, появили се дълго преди хапчетата

 

Пресният мед е еликсир, създаден за нашето здраве от самата природа. Ако не сте алергични и медът не ви е противопоказан, смятайте, че ви е провървяло!

Най-добре е да се снабдявате с мед от специализираните панаири и изложби. Истинският мед трябва да се „влачи”, да не капе и да не пръска; разтворът му не се оцветява в синьо с помощта на йод и не оставя мокро петно върху хартия.

Медът влиза в състава на различни лекарства, но ви предлагаме най-противното на вкус. А нима мислите, че чистите съдове, здравето и красотата се дават даром?

Купете 400 г от най-лютия чесън от новата реколта. Почистете и наситнете с керамичен нож. Залейте го със сока на четири лимона (около 100 – 120 мл), добавете 200 г мед, затворете плътно и го забравете за месец на най-долния рафт на хладилника. Медът и лимоновият сок трябва да покриват целия чесън. Ако не стига, добавете още по 1 с.л. мед и лимонов сок.

Сместа не трябва да плесенясва. Ако се случи, значи медът ви е бил с примеси. След месец прецедете сока през марля и го разредете със спирт в съотношение 1:1. След още 10 дни еликсирът е готов за употреба.

Приема се веднъж дневно (най-добре вечер), като дозата се изчислява по 1 ч.л. на 10 години от живота на възраст от 20 до 50 години (до 30 – 1 ч.л., до 40 – 2 ч.л., до 50 – 3 ч.л.), а след това в низходящ ред: до 60 – 4 лъжички, до 70 – 3 лъжички, и т.н. Получената смес ще стигне за курса на лечение на един човек.

Лекарството помага да се изчистят съдовете, повишава имунитета и ви прави по-млади и по-привлекателни. Лечението се провежда не по-често от веднъж годишно – най-добре в късна есен или през зимата, пише вестник „Феномен“.