10-те най-добри песни на Адел

15
Добави коментар
10te.bg
10te.bg

Адел Лори Блу Адкинс, по-известена като Адел, е английска певица и автор на песни. Самопровъзгласилата се за „съкрушена душа“ звезда е родена на 5 май 1988 г. в Тотнъм, Лондон, Англия. Адел е отгледана от своята майка, която работи като масажист и паралелно с това изработва мебели. Баща й е корабен работник, който обаче почти напълно отсъства от живота на певицата. Той напуска съпругата и дъщеря си, когато Адел е съвсем малка. Насърчавана именно от майка си, бъдещата звезда започва да пее на крехката възраст от четири години. Като малка, по време на вечерни партита, семейни събития и в училищни представления, Адел имитира изключително успешно Spice Girls, Гейбриъл и Destiny’s Child.

Разказва, че се е научила да пее чрез слушане и пресъздаване творчеството на музикални знаменитости като Ела Фицджералд, Ета Джеймс и Роберта Флак, както и на съвременни поп икони като Бритни Спиърс, Backstreet Boys и Take That. Първата си песен, озаглавена „Hometown Glory“, Адел написва на 16-годишна възраст. По-късно е приета в Лондонското училище по изпълнителско изкуство и технологии, с помощта на което задвижва музикалните си стремежи и култивира таланта си.

През май 2006 г. младата певица завършва образованието си и четири месеца по-късно публикува две свои песни в сайта PlatformsMagazine.Com. Още няколко месеца след това нейн приятел споделя в личния си профил в MySpace три демо версии на песни от съвместен учебен проект, в които вокалите са записани от Адел. Именно те грабват вниманието на музикалния лейбъл XL Recordings и телефонно обаждане от компанията довежда до среща. И въпреки първоначалните мисли на Адел, че обаждането не е „съвсем истинско“ (тъй като единствената звукозаписна компания, която тя познава по това време е Virgin Records), тази среща поставя началото на звездната й кариера.

През 2007 г., след подписването на договора си с XL Recordings, Адел издава сингъла „Hometown Glory“ и записва вокалите в песента на Jack Penate „My Yvonne“. Първият албум на младата изпълнителка, озаглавен „19“, дебютира като номер едно и е обявен за платинен в Обединеното кралство. През март на 2008 г., Адел подписва договор с Columbia Records и XL Recordings, които разширяват кариерата й и в САЩ. На 20 юни 2008 г. „19“ е издаден в Щатите, а през февруари 2009 г. е обявен за златен.

След няколко мини турнета в САЩ и множеството успехи по целия свят Адел спира да пише и записва песни. „Нещо трябва да се случи“, казва тя. И то се случва – среща първото си сериозно гадже, с което изкарват няколко бурни месеца заедно, а когато се разделят, тя написва 10 песни за 5 седмици. Това е албумът й „21“. Той е издаден на 24 януари 2011 г. в Обединеното кралство, а в САЩ излиза на 22 февруари.

Адел става първият изпълнител след легендарните Beatles, който има две песни и два албума едновременно в топ 5 на британските класации. Поп звездата достига и рекорда на Мадона за най-търсен албум на Острова. „21“ остава на върха на класацията цели 9 седмици. Неслучайно е обявен и за най-продавания албум за 2011 година.

В Щатите „21“ носи на Адел не само първото място в „Billboard“, но и заслужено международно признание. Певицата постига успехи на фона на икономическата криза, което прави работата й още по-забележителна. „Guardian“ я определя за най-влиятелната личност в музиката, а MTV я награди с призове за най-добри режисура, художествена режисура, монтаж и кинематография.

През 2012 г. Адел беше избрана да изпълни музикална тема към най-новия филм от поредицата за световноизвестния агент Джеймс Бонд – „007 Координати: Скайфол“ (Skyfall). Песента беше представена в официалния сайт на певицата на 5 октомври в 0,07 ч., навръх 50-ия рожден ден на филмовия герой. Две седмици по късно, на 19 октомври, Адел роди момченце. Баща на детето е Саймън Конецки, съосновател на британската компания за минерална вода Life Water.

Ето 10-те най-добри песни в кариерата на Адел, подредени на база позициите, които всяка от тях е заемала в различни класации по света.

1. „Someone Like You“
2. „Rolling in the Deep“
3. „Skyfall“
4. „Set Fire to the Rain“
5. „Chasing Pavements“
6. „Turning Tables“
7. „Rumour Has It“
8. „Make You Feel My Love“
9. „Hometown Glory“
10. „Cold Shoulder“
Коментари

коментар(а)

Подобни: Adele