Как да използвате GoDaddy за хостинг?

1
Добави коментар
vps
vps

GoDaddy е един от най-големите хостинг доставчици в световен мащаб. Фирмата предлага хостинг планове, които ще ви осигурят всички необходими функции. Вие можете да започнете, като си създадете хостинг акаунт в техния сайт. След като сте направили това, вие ще имате достъп до услуги като поддръжка за SQL бази данни, форуми и поддръжка на имейл.

Избор на хостинг план

Определете за какви са целите на вашия сайт. Това ще ви помогне да изберете идеалния хостинг план. GoDaddy е идеалното хостинг решение за малък бизнес и лични уеб сайтове. Посетете страницата на GoDaddy „Hosting Plans“ (б.а. хостинг планове). Там ще откриете какви хостинг планове предлага този доставчик. Можете да разгледате техните характеристики. Важно е да обърнете внимание на пространството и трансфера на данни. В случай, че имате някакви специални изисквания за своя хостинг план, то можете да потърсите асистенция за избора от отдела за обслужване на клиенти.

След като сте преценили от колко пространство и пренос на данни се нуждаете, то е време да прецените колко сте готови да платите за хостинг услуга. Пространството на трансфера на данни се определя от това какъв трафик очаквате на сайта си. Освен това трябва да решите дали искате Linux или Windows платформа за вашия сайт.

Настройка на хостинг акаунта

Посетете началната страница GoDaddy. Настройките ще ви отнемат около два часа, така че уверете се, че разполагате с това време. Понякога това е времето, което ще ви отнемат само детайлите по хостинга на вашия сайт. Често се случва активацията на пароли да отнема около 30 минути.

Изберете секцията от сайта, която е в синьо- заглавието й е „Hosting and Servers“ (б.а. хостинг и сървъри). С това ще започнете процеса за настройване на своя хостинг акаунт. В случай, че все още нямате профил отидете на „My Hosting Account“ (б.а. моят хостинг акаунт).

Изберете маркираната опция в синьо, наречена „Setup New Account“. Това ще ви изпрати на раздела, за да започнете процеса на регистрация на вашия сайт. Въведете исканата информация като адрес, телефонен номер и име. Ако ще започвате малък бизнес, не забравяйте да въведете приложимата информация. Кликнете върху „Create a New Account“ и това слага началото на вашия хостинг акаунт.

Изберете желания от вас хостинг пакет, като проверите приложимия прозорец с мишката. Завършете процеса като кликнете върху „Checkout“. След това въведете информация за плащане.

Използване на хостинг плана

Създайте и качете вашия сайт. Софтуерът, който използвате, за да създадете и качите вашия сайт ще зависи до известна степен от платформата, която сте избрали. Например ако изберете хостинг платформа Windows, можете да използвате FrontPage софтуер за създаване и качване на сайта.

С доставчика GoDaddy вие ще получите достъп до хостинг общността Metropolis. Там можете да научите повече за тънкостите при създаване на сайт, както и да намерите и инсталирате полезни приложения.

Изследвайте функциите, които GoDaddy предлага в допълнение към стандартния хостинг пакет като например имейл адреси. Този хостинг доставчик предлага безплатни инструменти за блогове. Освен това в случай, че сайтът ви се разраства, вие винаги сте свободни да смените хостинг плана си с нещо, което е по-подходящо за вашите изисквания. Също така обмислете да им платите за по-дълъг период. Компанията има практика да прави отстъпка от цената на хостинг плана при авансово плащане.