Тематичната сватба: Нещо лилаво

12
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

По темата за сватбите вече многократно сме отбелязвали, че една от най-популярните напоследък тенденции е да се организира тематично празненство. 

Тематиката може да бъде всякаква, включително цветова. Обещахме в рамките на няколко поредни седмици да ви покажем как би изглеждал денят на вашето голямо „Да!“, ако решите да съобразите цялата атмосфера с някоя от актуалните за 2014 цветове.

Вероятно вече сте чули, че най-модерна сред модерните за тази година боички е т.нар. „искряща орхидея“ (Radiant Orchid). Виждате как сияе от снимката горе вляво. Почетното място ѝ бе отредено от Pantone – диктаторът на актуалните багри за всяка нова година. 

След като видяхме каква може да бъде синята сватба, а след това се спряхме на различни нюанси на червеното, жълтото и оранжевото, днес най-сетне ще обърнем внимание и на суперактуалната искряща орхидея.

Тъй като тя е твърде набиващ се на очи цвят и не всеки би рискувал с нея за бракосъчетанието си, решихме паралелно да ви представим и варианти в другия подтон на лилавото, който се смята за много модерен тази година – виолетово лале. То е по-бледо, някак по-синкаво, нежно гали окото и е още по-романтично. И двата цвята са особено подходящи за сватби, които ще бъдат проведени по времето, в което цъфтят люляците. Идеално ще се съчетаят с клонки от ароматния храст в интериора и булчинския букет.

Този красив колаж показва различни възможни детайли от сватбено тържество, решено в цвят искряща орхидея. 

Ако сте пропуснали предишните ни публикации относно сватбите в различни нюанси, ще повторим най-важното. Никой не е казал, че роклята на булката и костюмът на младоженеца трябва да отговарят на основния за тематичното празненство цвят.

Не е нужно тоалетът да бъде крещящо лилав (въпреки че, ако сте достатъчно смели, можете да обмислите и този вариант). С искрящия цвят на орхидеите могат да бъдат само роклите на шаферките и определени детайли от тоалетите на младоженците: колан, венец в косите, изящни обувки, вратовръзка…

А ето как ще изглежда и сватбата с по-мекия цвят виолетово лале:

  Този втори нюанс на лилавото е блед и спокойно може да се използва за ушиването на цялата булчинска рокля. Що се отнася до младоженеца, допустимо е неговият костюм да бъде изпълнен в по-тъмен вариант на цвета – нещо между лилаво и синьо.

Особено приказен е видът на букетите и сладкишите в една лилава сватба. Ето различни варианти, които ще ви накарат да се влюбите в идеята:

Специално що се отнася до искрящата орхидея, тя е особено интересен цвят за ретро автомобил, големи кръгли балони, сфери или книжни фенери, които да украсят обстановката. Такова решение ще създаде невероятна атмосфера, съдържаща в себе си едновременно усещане за класика, загадъчност и романтичната представа за 50-те години на Америка от миналия век.

  И още един съвет: ако булката е облечена в бяло, а шаферките в определен нюанс на лилавото (или розовото), то за кумата също е препоръчителна лилава рокля, само че в друг, контрастиращ подтон.

Надяваме се, че сватбената приказка, която ви разказахме днес, ви е вдъхновила. Повече красиви предложения в лилаво ще откриете в нашата галерия. 

Ще ви очакваме отново следващия вторник, когато ще покажем как би изглеждало сватбеното празненство в още от актуалните за 2014 цветове.

Ако искате да продължаваме да ви даваме модни съвети за важните събития от живота на всяка дама, можете да се присъедините към Jenite.bg във Facebook!