Невероятни фотографии, запечатали красотата на природата (галерия)

12
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Когато човек разполага с фотоапарат, може да заснеме най-невероятните и красиви моменти, които се случват в природата. Необикновено място, което заслужава да бъде видяно отблизо е например езерото Накуру в Кения. Накуру е плитко алкално езеро, спечелило славата на дом на едни от най-красивите птици – розовото фламинго.

Често на това място се събират повече от един милион от розовите птици, за да се хранят с водни растения, растящи в плитките и топли води на езерото. Освен фламингото, има и други животни и птици, които обитават алкалното езеро. Носорозите са също често срещани.

Те са застрашен вид и районът на Накуру е една от малкото области в Източна Африка, където може да се видят бели и черни носорози. Тъй като езерото Накуру е национален парк, то е дом и на лъвове, тигри, леопарди, биволи и други застрашени животински видове. Екосистемата се състои от езерото, заобиколено основно от гористи и гъсти растителности.

В парка се срещат около 56 различни вида бозайници, разнообразие от птици, наброяващи близо 450 вида. Други впечатляващи животни, срещащи се там, са жирафите и питоните. Националният парк Накуру се намира на около 160 км северозападно от Найроби.

Паркът е създаден през 1961 г. около езерото Накуру и оттогава постепенно се разширява, включвайки околните райони. Попада и в списъка на ЮНЕСКО като световно природно наследство.

В галерията ни може да разгледате още уникални кадри снимани там.

Снимка: adme.ru