5 идеи за зимен маникюр

2
Добави коментар
HAKERAKN
HAKERAKN

Бъдете в тон с красотата на зимните месеци, като си направите маникюр със зимни мотиви в домашни условия. ВИжте нашите 5 лесни идеи за зимен маникюр.

Маникюр на снежинки

Зимният сезон най-често се асоциира с нежността и красотата на снежнобелите снежинки. Пренесете ги върху своя маникюр. Първо направете „фона”, който обикновено е светлосин или телесен.Отгоре с бял лак с тънка четка нарисувайте снежинките.

Вариант 1 – рисувате първо кръст, а после две по-къси линии по диагонал. В края на всяка линия поставяте по една бяла точица.Вариант 2 – отново започвате с рисуване на кръст, а после от всеки ъгъл трябва да излиза по една по-къса линия, която трябва да завършва с малък X.

Галерия „Зимен маникюр“

 

Маникюр с пингвинче

Забавен и закачлив зимен маникюр с пингвинче, което се прави бързо и лесно. По желание избирате дали да го рисувате на всяка нокътна плочка или само на тази на показалците и безименните пръсти. Първо лакирате ноктите в черно и изчаквате да изсъхнат.

След това минавате с бял лак, така че да очертаете черен полумесец в ъглите. С черен лак с тънка четка слагате две черни точки в горния край на белия лак – така правите очите. С оранжев или жълт лак с тънка четка рисувате една точка под черните – с нея правите носа, и още две в края – за крачета.

Маникюр с блясък

Стилен и елегантен маникюр, подходящ както за работна среда, така и за парти. Избирате основен цвят, с който лакирате всички нокти. Ако не искате маникюра да привлича прекалено много погледите, най-добре е да се спрете на по-неутрални тонове за основа.

След това лакирате ноктите с брокатен лак, но само до средата на нокътната плочка. Накрая минавате с топ лак. Хубавото на маникюрът с блясък е, че е малко по-траен от останалите видове благодарение на добре захванатите брокатени частици.

Галерия „Зимен маникюр със снежинки“

 

Маникюр снежен пейзаж

Идеален за всички дами, които обожават зимата. Лакирайте ноктите в кобалтово синьо. След като изсъхнат, минете краищата им с бял лак както за френски маникюр, с разликата, че тук линиите могат да са с леки вълни. С помощта на молив, потопен в бял лак, направете 3-4 точици на всеки нокът вместо снежинки, а на показалеца може да направите 3 точки една върху друга вместо снежен човек.

Релефен зимен маникюр

Бял перлен маникюр или светлосин с пухкави власинки, и двата варианта са достатъчно ефектни и при това не се нуждаете от помощта на маникюрист, за да си ги направите. Покривате нокътната плочка с безцветна основа и още преди да изсъхне, я поръсвате отгоре с релефните частици.

Класически едноцветен маникюр
В случай, че нямате време да рисувате зимни картини върху ноктите, тогава най-добре заложете на класически едноцветен маникюр. Идеални за зимата са матово лилаво, бордо, сиво, бледорозово, наситено синьо, смарагдово зелено, сребристо и златно.