MKT360

3
Добави коментар
RadoStna
RadoStna

 Кирил Хаджидинев, Директор маркетинг, „Белла България”

С над 14 години професионален опит в сферата на бързооборотните продукти в редица български и международни компании, г-н Хаджидинев поема маркетинга на хранителния холдинг „Белла България” през 2011 година. Името му се свързва с реализацията на мащабни маркетинг стратегии в компании като „Хайнекен България”, „Юниливър България”, „Юниливър ЮИЕ, Румъния”, „Данон Румъния” и „Данон България”. 

По образование е магистър инженер от Техническия университет в София. Лектор e на специализирани семинари и обучения по маркетинг към НБУ и СУ „Св. Климент Охридски”.

Маркетинг директорът на „Белла България” вярва, че изграждането на дълготрайни връзки между потребителите и брандовете е инвестиция в доверие със сигурна възвращаемост. По тази тема и най-вече как да въведем и утвърдим успешно българска марка на нашия пазар ще говори г-н Хаджидинев по време на семинара „Успешни стратегии за въвеждане на българска марка на пазара“.

Г-н Хаджидинев, защо се съгласихте да участвате като лектор на семинара, организиран от „Пауър Бранд”? 

Основната причина да се съглася да участвам е желанието ми да споделя дългогодишния си практически опит и знания с колеги от бранша. Иска ми се да имаме все повече платформи като „Пауър Бранд”, които да правят подобна връзка и чрез това да повишаваме българското маркетинг ноу-хау. 

Коя е общата характеристика на българските марки?
Ако търсим обобщение мисля, че една от посоките, която ще ни направи впечатление е, че силните българските марки естествено стоят по-близо до специфичните българските нужди и национални черти.

Как да накараме клиентите да изберат българската марка?
Както казва една поговорка: „На сила хубост не става”. Няма как да накараш клиентите против волята им да изберат даден продукт или услуга. Тук не става дума за произход. Българска марка или не – пътят към доверието на клиента минава през премахване на възможните бариери между ползите, които продукта или услугата предлагат и нагласите и потребностите на клиентите. Добрият маркетинг изгражда доверие от момента на позиционирането на марката до момента на покупката. А добрият български маркетинг има предимството да познава отблизо народопсихологията на клиента. 

Дайте съвет – да прикрием или да разкрием, че брандът ни е български?
Важно е да запомним, че каквато и стратегия да имаме, каквито и основания да съществуват, златно правило за успех е да не подвеждаме клиентите. Всеки може да си представи последствията. 

Как да превърнем един доволен клиент в лоялен?
Думата е „Доверие”. Вече казах някои неща в този аспект, но нека да допълня: това е трудна задача, която изисква отлично познаване на потребителите, постоянство, обратна връзка и честност. 

Какви практически умения смятате, че ще придобият специалистите, които посетят второто събитие от маркетинг поредицата „Успехите на български марки”?
Мисля, че това ще е една отлична възможност да опознаят повече тънкостите в занаята от първа ръка. 

Какво не знаем за „Белла България”?
„Белла България“ е първата компания в България, която открива зелена телефонна линия със своите потребители. Ние се вслушваме много внимателно в мненията и препоръките на нашите клиенти. За нас това е въпрос на взаимно уважение и доверие.

С какво ще ни изненадате по време на семинара „Успешни стратегии за въвеждане на българска марка на пазара“?
Ще говорим дали имаме „План Б”. Готови ли сме и какво можем да направим, когато резултатите не идват, въпреки отличната подготовка и въвеждане на една марка на пазара.

За семинара „Успешни стратегии за въвеждане на българска марка на пазара“

Датата е 18.02.2014 г./вторник/ 

Мястото е зала „Европа” на „Новотел София“

Целта на поредицата от семинари е да покаже успешните български бизнес модели, които се базират на иновативни маркетинг подходи и разбиране на българския пазар и потребител.
Ранната регистрация за семинара е отворена и всички, които имат интерес към събитието може да заявят своето участие с отстъпка на www.powerbrand.bg/seminars.