ГОРЕЩО: Издайническите знаци на щастливите двойки

4
Добави коментар
autotim.sport
autotim.sport

По какво можете да разпознаете, че двама души имат стабилна и хармонична връзка
Има много статии, в които се разискват тайните, които поддържат една силна, щастлива и стабилна връзка. Сред тях са химията и привличането, взаимното уважение, доверието и съчувствието към партньора, склонността към компромиси и т. н.

Повечето двойки, които имат помежду си нещата, посочени по-горе, обикновено имат успешни, дългосрочни отношения и се радват на трайна, взаимна любов. Разбира се, всяка щастлива двойка си има различни навици, но някои от тях си приличат. Основното е в това, че партньорите полагат усилия, за да поддържат огъня и разбирателството в отношенията си.

Но по какво можете да разпознаете тези щастливи двойки, така че да се поучите от техния пример? Ето и 10-те навика, които ги разкриват най-добре:
1. Те си лягат по едно и също време

Щастливите двойки рядко имат различен биологичен ритъм. Обикновено те си лягат по едно и също време и така много по-често са на една вълна по отношение на правенето на любов. Ако на единия му се доспива в девет, а другият си ляга в три през нощта, те трудно биха намирали време и настроение за секс, нали? Освен това, когато двама души си лягат заедно, те се докосват повече, което също ги сближава емоционално.

2. Те имат (или са развили) общи интереси

След като буйната страст отшуми, това което най-добре свързва двама души, са общите им интереси. Не трябва да се омаловажава значението на дейностите, които партньорите вършат заедно. Ако в началото на връзката общите интереси не са налице, щастливите двойки могат да ги развият. В същото време, всеки един от партньорите не забравя да си запази личните интереси, тъй като това го прави по-интересен и по-малко зависим в очите на неговата половинка.

3. Те ходят ръка за ръка или рамо до рамо

Щастливите двойки рядко ходят един зад друг или на една ръка разстояние. Обикновено те се движат спокойно ръка за ръка или рамо до рамо. Те знаят, че това да бъдат до партньора си е по-важно от това да видят забележителностите по пътя.

4. Те си прощават по подразбиране

Когато между партньорите в една стабилна връзка има несъгласие или спор, то не се притеснявайте за тях – те със сигурност ще съумеят да го разрешат. Това се случва по подразбиране, тъй като тези хора умеят да си прощават, уважават се взаимно и като цяло си имат доверие един на друг и един скандал не може да ги събори като тандем.

5. Всеки един от двойката е съсредоточен върху позитивите на партньора си, а не върху негативните му качества

Партньорите с щастливи взаимоотношения са наясно, че няма смисъл да се фиксират върху недостатъците на половинката си, защото няма съвършен човек на Земята. Те предпочитат да се съсредоточат върху положителните страни на своя любим, с които той всъщност ги е спечелил на първо време.

6. Те се гушкат и се радват, когато се видят вечер след работа

Има една теория, че човешката кожа има памет за „добро докосване“ (човек се чувства обичан), за „лошо докосване“ (човек се чувства малтретиран) и „без докосване“ (човек се чувства пренебрегнат). Кожата на хората от двойките, които си казват „здрасти“ с прегръдка, има само хубави спомени, тоест за „добро докосване“. Това ги сближава още повече.

7. Те се питат „Как си?“ и си пожелават „Приятен ден!“ и „Лека нощ!“

По този начин те се възпитават в търпение, грижа и толерантност. Ето това е една основателна причина човек да се отнася с внимание към своята половинка.

8. Те не си лягат сърдити

Независимо от това колко разстроени са и колко скарани са, хората с щастлива връзка се опитват да изгладят отношенията си или поне сключват примирие още от вечерта. По този начин те си демонстрират, че няма нищо по-важно на света от връзката им и че нито един разстройващ инцидент не може да пречупи това, което съществува между тях.

9. Те се чуват през деня и намират време да бъдат заедно

Хората със стабилна връзка се чуват през деня по телефона, дори да са супер ангажирани на работното си място. По този начин те искат да разберат как минава деня на другия и показват заинтересованост към ежедневието на своята половинка.

10. Те са горди един от друг

Щастливите партньори се радват, когато се видят и винаги са горди от своята половинка, където и да се появят заедно. Всъщност те обичат да излизат заедно, защото са си опора един на друг, а и така демонстрират че си принадлежат един на друг.