Цветанов бил подслушван доскоро

2
Добави коментар
TORNADO1
TORNADO1

Искаме всички разговори да бъдат приложени по делото, настоява адвокат Менко Менков

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е бил подслушван доскоро, съобщи адвокатът му Менко Менков.

„Доказателството е на лист 270 и 271 от досъдебното производство, което вчера ни беше предявено”, заяви адвокат Менков пред Нова телевизия.

„Там се казва, че следователите искат предсрочно приключване на СРС-тата, приложени по отношение на контролираните лица. Използвано е множествено число, което значи, че са следени и други лица”, заяви адвокатът.

Подслушването на Цветанов е приложено по делото за длъжностно присвояване на 50 000 лева в полза на Орлин Тодоров. Според обвинението като министър Цветанов е разпоредил на това лице да бъде изплатено трудово възнаграждение за времето от отстраняването му от длъжност и обезщетения за период, в който Тодоров реално е бил задържан под стража в затвора Ловеч.

По думите на адвокат Менко Менков не е незаконно използване на СРС-та, но проблемът е, че може контролираните разговори да не бъдат приложени към делото.

„Спирането на СРС-та е поискано на 22 януари. По закон, ако до 10 дни, тоест, до 1 февруари не бъдат приложени по делото, ще бъдат унищожени”, обясни адвокат Менков. „Искаме всички разговори да бъдат приложени по делото, да станат достояние на съда“.