Здравословно хранене според д-р Фърман

13
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Здравословното хранене с питателни, но некалорични храни е ключът към свалянето на килограми. Вижте как да се храните здравословно според съветите на д-р Джоел Фърман.

Здравословно хранене според д-р Фърман

Здравословното хранене за хубава фигура започва със 7-дневна диета. С нея се въвежда нов начин на хранене, който впоследствие да се превърне в начин на живот.

Основни принципи

Основният принцип на здравословното хранене е да наблягате на питателни храни, които не са калорични. Така ще избегнете най-голямото препятствие пред всеки, който иска да отслабне – глада.

7 правила за здравословно хранене при децата >>>Хранете се 5 пъти на ден срещу затлъстяване >>>

Здравословното хранене на д-р Фърман включва 3 стъпки, които трябва да следвате.

Правилото 90/10

90% от храната, която приемате всеки ден трябва да е с ниско съдържание на калории. Препоръчват се пресните плодове и зеленчуци, както и варивата, и ядките. Другите 10% могат да са по-тежки храни – риба, месо и различни млечни продукти.

Закуска: Овесена каша или 1-2 пресни плода. Добавете чаша прясно изцеден сок от портокал и закуската ви е готова.

Обяд: За обяд наблегнете на варивата. Д-р Фърман съветва да хапнете салата с фасул и зеленчуци. Фасулът помага за сваляне на кръвната захар, което е ключово за отслабването. Към обяда добавете прясно изцеден сок и, ако сте много гладни, малка порция филе от пиле или риба на скара.

Вечеря: Вечерята ви трябва да е лека. Д-р Фърман препоръчва да ядете зеленчуци, комбинирани с бяло пилешко месо, но не повече от 200-250гр.

Тайни оръжия

Използвайте тайни оръжия, когато искате да отслабнете. В тази категория д-р Фърман поставя плодове като боровинки, ягоди, къпини и малини, лука и гъбите. Теплодове и зеленчуци ускоряват метаболизма и помагат на тялото да гори мазнините по-бързо.

10 хитрини за отличен метаболизъм >>>

Освен това според д-р Фърман тези храни предпазват организма и от развитие на ракови клетки.

Детокс с отслабващи шейкове

За да изхвърлите всички ненужни токсини от тялото, пийте детоксикиращи шейкове. Те се правят бързо и лесно. Пийте ги поне веднъж на ден и ще усетите не само разлика в теглото, но и в цялостното усещане за тялото си.

Рецептата на д-р Фърман за отслабващ шейк: Чаша лед, сок от нар, чаша замразени ягоди и няколко капки лимонов сок. Смесете всички продукти и ги разбийте в блендера.

Диетата на д-р Фърман може да се приложи еднократно за сваляне на килограмите в рамките на 7 дни. Целта на специалиста по здравословно хранене е всеки да включи тези 3 стъпки в ежедневието си и да ги превърне в начин на живот.

31.01.2014/ Радослава Михайлова