Идеи за романтичен Свети Валентин

1
Добави коментар

Вече си изчерпала идеите си за подаръци и искаш да направиш оригинална изненада на „милото“ за Деня на влюбените, а и не само?

Домашен пикник

 Стратегия: Поне за една вечер преобрази апартамента си в туристическа палатка, където всичко се случва на пода. За мъничко забравете навиците и удобствата, приберете мебелите някъде, където няма да ви пречат, настанете се уютно на пода и се пригответе за едно романтично и разпускащо приключение по средата на всекидневната.

План на изпълнение: Осигури си няколко големи покривки, сламени плажни постелки, красиви килими или всяка подходяща покривка, на която да се настаните, която придава приятна и романтична атмосфера. Разкарай всички мебели от стаята или просто ги избутай в единия й ъгъл, като ги покриеш. Освети сцената само и единственото с отблясъците на многобройни ароматни свещички.

Рискове: Внимавай да не направиш пожар в апартамента си! Да се спасявате изпод пламъците, може да ти изглежда адски романтично, но просто не си заслужават разправиите със застрахователите и загубата на страхотното подбраните ти мебели… подаръци за свети валентин  „Пълна промяна“

Стратегия: Ти просто обожаваш шопинга, а той определено има нужда леко да поднови гардероба си. Решено е – ще бъдеш негов водач сред големите лоши магазини, от които толкова се притеснява. План на изпълнение: Започни с леко подмятане, че има нужда от няколко нови дрешки. Покажи му готините дънки, които си открила за него в списание, информирай го за промоцията на маратонките, за които знаеш, че тайничко си мечтае. Подсети го, че е крайно време да помисли и за себе си и че няма причина ѕ от общия ви гардероб да е пълен с твоите маркови парцалки. Отдели подобаваща сума пари от общия бюджет само за него (да, любовта изисква жертви!) или жертвай част от кредитния лимит на картата си в името на любовта… При подобен мил жест на саможертва едва ли би устоял на изкусителното ти предложение. Планирай внимателно обиколката ви по магазините, за да намалиш броя на местата, които ще посетите до минимум и да не трябва да се разхождате прекалено дълго. Не забравяй да включиш в плана и време за обяд, за да успее да се възстанови от изтощителното приключение. Може да се постараеш допълнително да направиш същата шопинг обиколка самичка няколко дни преди големия ден, за да отбележиш коя част от него ще му хареса и коя – не. Тази задачка със сигурност няма да те затрудни, все пак кой познава гаджето ти по-добре от теб? Остава само да се превърнеш в немрънкащ и нелигавещ се водач! По време на голямата обиколка не се колебай да нахълтваш при него в пробната, за да го окуражаваш и да му даваш „експертното“ си мнение. И… последно предупреждение: ясно е, че мъжете мразят да пазаруват и цялата тази суетня около покупката на дрехи (и аз ги мисля за луди!), важното е да успееш да задържиш нервите си само за себе си. Все пак искаш романтика, нали така?

Рискове: Има я опасността да се отегчи още през първите десет секунди, да ти каже, че романтичната изненада не му е никак по вкуса и да каже, че е готов да се насочи към къщи. Недей да настояваш, просто се насочете към най-близкото кино, за да не си съсипете празника!

Игра на тайни бележчици

Стратегия: Организирай му среща-изненада, когато най-малко очаква. Забавно е, адски възбуждащо, защото си играеш с любопитството му и същевременно е адски романтично – като от приказките. След като спечели, твоят рицар ще получи най-голяма награда – теб.

План на изпълнение: Поиграй си с въображението му. Не, не е нужно да замисляш изключително заплетени загадки. Хубаво е да му поставиш няколко  изпитания, но идеята е просто да бъде забавно, а не да си блъска главата прекалено много време. Целта все пак е да си прекарате страхотно, и то възможно най-скоро! Перфектната стратегия е палавата ти игричка да се проведе в три етапа, преди да се озовете в някой уютен бар или ресторант.

Можеш да поставиш началото с бележка на масата или просто един sms, където да му загатнеш следващата дестинация, към която да се насочи. Може да подбереш някой магазин из квартала, който често посещавате, като предварително си помолила продавача да му предаде следващото ти съобщение. Нека то да бъде кратка бележчица, съдържаща загадка, която той трябва да разреши, за да го заведе до третото място от плана ти, където да го очаква поредният ти съучастник с нова гатанка. Ако не можеш да се сетиш за нов съучастник, съвсем спокойно може да му оставиш бележка във вестника или да му напишеш такава на някой публичен телефон например. Решението на гатанката трябва да бъде мястото, където го очакваш ти и изглеждаш по-секси от всякога!

Рискове: Той не намира решението на поставените изпитания, изгубва се и те очаква на погрешно място. Не се шашкай, все пак живеем в ерата на мобилните телефони, винаги може да прибегнеш до план Б.

Приятна вечер пред малкия екран

 Стратегия: Организирай му мързелива вечер с разпускаща и свръхкалорична храна, забавна комедийка и огромна кофа чипс за двама. Мислиш си, че е тъпо да си прекараш празника в гледане на телевизия? О, бъркаш!

План на изпълнение: Поинтересувай се коя е любимата му комедия и наеми няколко филма от същия жанр. Предвиди огромни количества храна, само при гледката на която надебеляваш с десет килограма (чипс, бонбони, шоколадови изделия…) и я разположи около канапето, като всичко е удобно за хапване, без да се налага да ставате. Запали няколко свещи и се настрой на мързелива вълна. Не се налага да се помръдваш от мястото си през цялата вечер, дори за да миеш чинии – по-добре е всичко да е разположено в картонени кутии и чинийки, за да отиде директно в кофата за боклук след употреба. Прекарайте си страхотно, а след това наваксайте качените килограми между чаршафите. Какво му трябва на човек?

Рискове: Може, без да иска, да те разбере неправилно и да реши, че си му подготвила вечер за видеоигри. Отмъсти си, като го победиш на импровизирана игричка на Need for speed!

Шампанско и прекрасна гледка

 Стратегия: Красив пейзаж, прекрасно кътче сред природата, вие двамата, шампанско, просто Рай!

План на изпълнение: Поиграй си с контрастите! Пиенето на открито най-често се свързва с пикник, барбекю, кофти бира в пластмасови чаши… Изневери на традицията и се снабди с кашмирено покривало, върху което да се настаните и кристални чаши за шампанско, хубаво шампанско и не на последно място – облечи си хубава рокля под официално манто. Най-важното е да подбереш правилно мястото. Нека бъде тихо и изолирано. Най-добре да имате хубава гледка: над града и светлините му, към морето или планината в зависимост от региона, в който живеете. Настанете се удобно, наблюдавайте звездите, оценете гледката и си кажете „наздраве“ в името на любовта си.

подаръци за свети валентинРискове: Вали дъжд или навън е минус 12 градуса… По-добре си останете в колата! Пешеходци сте? Отменете пътешествието си за друг ден и изпийте шампанското си вкъщи пред камината или до парното – пак ще свърши работа!

 VIP двойка

Стратегия: Поне за една вечер заблестете пред всички като перфектната супер шик двойка. Бъдете същинска VIP двойка от ранга на семейство Бекъм и Бранджелина!  План на изпълнение: Намери подходящо място, където „прекалено много“ си е напълно в реда на нещата и дори се препоръчва: някой свръхшикозен ресторант ще свърши работа. Преди това му направи среща в някой готин бар и докато го чакаш, си поръчай един Cosmopolitan или какъвто и да е красив коктейл, който отива на роклята ти. След това пусни чара си в действие, като отпиваш бавно от чашата си и не откъсваш предизвикателния си поглед от очите му под завистливите погледи на останалите клиенти.

Рискове: Класа за него значи поло и подходящи дънки и ви отказват достъп още в бара. Излезте на улицата и смекчи облеклото си, като заместиш високите си токове с балерински обувчици, които предвидливо си оставила в багажника си. Насочете се към най-близкото заведение и не си разваляйте настроението с глупости.