Майката на Били Хлапето измамила Гетомен и Маричков!

12
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Симона Моллова – майката на нашумелия рапър Били Хлапето, е известна като един от гениите на финансовите пирамиди у нас. Тя често е обвинявана за строителни и имотни афери, а впоследствие – и за провала на Националния охлювъден клъстер (НОК).

Схемата с охлювите е изградена по европейски проект. През 2009 г. от клъстера съобщиха, че заедно с учени от БАН са създали революционна схема на угояване на пълзящите животинки с ценния бацил. Година по-късно обаче стотици охлювъди, доверили се на главния консултант на клъстера по това време Симона Моллова и сложили главата си в торбата, с месеци не успяха да си получат парите за предадената продукция от „Инвестмънт Джи Пи Ка кредит консулт“ (фирмата, която осъществява търговската дейност на клъстера).

Симона не фигурира в “Инвестмънт Джи Пи Ка кредит”, но там управител е по-големият й син Рашко Моллов. Малкият – Билян Моллов, известен като Били Хлапето, фигурира в компания за налагане на български марки по света “България криптомфалус асперсус” и “Елени 2010” със същата дейност. И в двете фирми главно действащо лице отново е майката, разкриват запознати. И четирите й собствени фирми – “Агенция за консултации и подпомагане на бизнеса Ес Ем груп”, “Ес Ем консулт”, “Ес Ем груп имовина” и “Ес Ем груп лизинг” са запорирани заради дълг.

През 2008 г. Моллова беше задържана 2 пъти в ареста заради измамите си,

като и двата пъти е излизала с връзки

заяви пред “ШОУ” рапърът Петър Петков-Гетомен. Тогава се разшумя покрай скандала с проваления концерт на “Щурците”, за което Моллова обвини Кирил Маричков. “Аз бях просто връзката между него и едни момчета, които Кирил Маричков излъга. Преди две години момчетата от фирма „Гето продакшънс“ бяха решили да направят турне от концерти из страната. Идеята им беше много добра, защото искаха да направят мост между поколенията с някоя от големите групи. Помолиха ме за помощ. Един мой приятел се познаваше с Вили Кавалджиев, а той ми каза, че може да ги свърже с Кирил Маричков. Направихме обща среща и Маричков каза, че това предложение идва тъкмо навреме, защото групата щяла да прави 40 години на сцена. Срещнаха се с момчетата и подписаха договор. Момчетата си уредиха да ги спонсорират от БТК. Маричков обаче отиде зад гърба на децата, взе парите, изхвърли ги от концерта и дефакто много грубо им открадна всичко. Направи турне „40 години Щурците-Фаворити“, вместо планираното от момчетата „40 години Щурците – Мост между поколенията“. Аз нямам нищо общо с това, освен че направих връзката и после се чувствах виновна. Не знам какви са тези глупости, че му дължа пари, като между нас не е имало никакви парични отношения”, заяви две години по-късно в интервю за “ШОУ” скандалната бизнесдама.

Маричков не е единственият „изгорял”

От скандалната лейди си изпатил и топрапърът Гетомен. Ето какво разкрива той пред „ШОУ”: “Запознах се с Моллова и Били през 2006 г., тъй като тогава търсеха продуцент за момчето. Помолиха ме да видя дали става за нещо, преди да почне да плаща. Видях, че има талант, започнах да излизам с него, вкарах го в средите и тогава дойде идеята за съвместно турне с “Щурците” по повод тяхната 40-годишнина”. Моллова убедила Гетото, защото твърдяла, че е „страшно гъста със СДС”, по думите й била близка и с Валентин Златев, който трябвало да бъде главен спонсор на турнето. “Моллова заяви, че тя ще движи нещата, само парите трябва да минат през фондацията „Гето продъкшънс”. Няколко дни преди да стартира турнето и да бъдат преведени парите,

Симона изчезна

Оказа се, че е прибрана в следствения арест. В началото се опитахме просто да го отложим, но “Щурците” си смениха спонсора. Това е причината турнето да мине без лейбъл „Гето продъкшънс”, но всъщност това ни спаси от нарушение на договора, защото нямаше как да отидем. И, вместо да стана продуцент на Били, трябваше да й оправям бакиите. Изобщо не можех да предположа, че е такава измамница! През 2009 г. я прибраха за по-дълго в ареста и тогава вместо те да ми плащат да продуцирам Били, аз давах пари да им оправям бакиите по съдилища, на адвокати – всичко!… Към момента дължат все още 5000 лева на Трафик от „Гето продъкшънс”, но Били се измъква, че с майка му не били едно цяло”, гневи се Гетомен.

Срещу обвиненията, че е измамничка №1 в строителния бранш, Моллова направи разкрития за това как е била „изпържена” от бившия си спътник в живота и баща на Били – Милован Кафеджиев, и как той и Верен Демиров Вехов, помак от Рибно, първо са я натопили, а после са й откраднали бизнес на стойност около милион. Не е ясно кога е простила на Кафеджиев обаче, тъй като медицинско сдружение “Свети Тома-1”, в което и двамата са съдружници, създадено през 2001 г., все още съществува и съдружието им е незаличено обстоятелство.

По последна информация на потърпевши, в момента Моллова се подвизава във Варна и твърди, че… лекува рак! Били пък отговаря за рапа в компанията “Монтемюзик” на Владимир Ампов-Графа и според Гетомен, кариерата му в момента най-вероятно е спонсорирана с парите от далаверите на Симона Моллова.

Подготви Надежда НЕНОВА