Създателят на примата Здравко Радоев: Искат да погребат Лили!

12
Добави коментар
StaysiMS69
StaysiMS69

Тези дни медиите гръмнаха: “Лили спира да пее”! На 13 февруари, в навечерието на Свети Валентин, иконата на българската попмузика щяла да изпее лебедовата си песен на концерт в Софийската опера, а през май след дует с фамозния супертенор Андреа Бочели в зала “Армеец” щяла да сложи край на кариерата си. Двете новини влязоха в конфликт една с друга, а форумите се изпълниха с тъга, носталгия и… злоба.Човекът, който уточни за “ШОУ” автентичността на “сензационната новина” бе не кой да е, а създателят на Лили – Здравко Радоев.
– Наистина ли Лили слага край на кариерата си с участието си в концерта на Андреа Бочели?!
– Няма такова нещо! Това са пълни глупости! Ако тя реши да сложи край на кариерата си, ще го направи със самостоятелен концерт. Писанията са на хора, които искат преждевременно да я погребат! Само преди половин час й звъннах по телефона. Тя дори се разсмя искрено, от сърце и без всякакви притеснения. Просто Бочели попитал кой е най-популярният певец в момента в България и когато разбрал, че това, естествено, е Лили, помолил тя да изпее с него в дует една-две песни. Доколкото разбрах, това е по съвет на неговите мениджъри.

Даже Лили ми се извини, че за пръв път не може да ми изпрати покана, защото това не е нейно мероприятие и тя няма нищо общо с организацията. Въпросният концерт е организиран от българска фирма. Парите са от български бизнесмен. Лили също няма представа за кого става въпрос, но ако и вие я поканите да ви пее на рождения ви ден за 12 000 лв., колкото ще бъде хонорарът й, естествено, че няма да откаже. Но това не значи, че слага край на кариерата си!

– А концертът в Операта?
– Когато говорих с Лили, разбрах, че плановете й за този концерт само потвърждават намерението й да пее, докато е жива, и също няма нищо общо със сценична или каквато и да е умора от кариера и зложетатели. Напротив! В момента тя прави разширен оркестър. Има планове за нови неща, нови песни. Една от тях – “Съдба” на Мишо Йосифов, имах удоволствието вече да чуя.

– Като говорим за масраф, кой всъщност ще се бръкне в джоба за първия й концерт в залата на Националната опера?
– Не знам. Това е изключително неин концерт, ще бъде сама, но всъщност и там са купили участието й. Няма нищо лошо в това, че и концертът няма да бъде място за нейна самоизява, а просто мероприятие, на което някой я вика срещу солидни пари.

– И все пак – кой е паралията за този концерт?
– Нямам представа! Тук също става за някакъв супербогат бизнесмен, но нямам представа кой е той. Само знам, че тоя, който е поръчал музиката, е поискал тя да пее с разширен оркестър. Затова е тази суетня при нея около разширяването на оркестрантите.
Другото, което знам, е, че мениджърът, който организира концерта, го прави по някакъв повод. Същият паралия искал на всяка цена тя да пее с голям оркестър. Даже тя сега събира някакъв щрайх допълнително. Това е положението! Навремето на тия неща им викахме халтури, но днес дори Лили няма за какво да се срамува от подобни определения. Викнат ли те, плащат ли ти – отиваш!

– Все пак вие сте близо до Лили и все още сте в кухнята на българската попмузика. Наистина ли нямате представа кой е този капризен паралия?
– Без да съм сигурен, става въпрос за известен бизнесмен, но това не ме интересува. Както и това дали е българин или руснак, защото и за последното чух някои неща. На тия с ВИП билетите, на ВИП персоните, щяло да се поднася шампанско и черен хайвер. Това ме навежда на мисълта, че неизвестният паралия “зад кулисите” е по-скоро руснак.

Всъщност, доколкото знам, билетите за концерта ще бъдат суперскъпи, а залата е наета почти на безценица… И какво от това? Важното е, че Лили няма да спре да пее до гроб, щом приема все още със смях идиотщините, че слага край на кариерата си.

Блиц на Славей КОСТАДИНОВ