Valentina – съвременната жена на Valentino

1
Добави коментар
davis
davis

Парфюмът Valentina се явява олицетворение на новата дама на Валентино. Тя е чувствена и секси, винаги в карак с модните тенденции. Тя съчетава аристократичното възпитание и бунтарското настроението на младостта. Нейният дом е италианския дворец, но сърцето й принадлежи на Рим.

Valentina на Valentino

Модерната жена стил Valentino, според мнението на арт-директорите на модната къща, Мария Грация Чиури (Maria Grazia Chiuri) и Пиер Паоло Пиколони (Pier Paolo Piccioli), става все по-свободна, смела и дръзка. Тя завладява с невероятната си способност хармонично да съчетава шифон и кожа, кашмир и метални нитове, вълнен плат и шантилска дантела. Мимолетна и изтънчена, неуловима като мираж, нейната мистика привлича, а непредсказуемостта й съблазнява. Основният образ е толкова ярък и едновременно игрив и неуловим, асоциира се с тесни тоалети, украсени с изящни детайли, които подчертават нейната индивидуалност. Ароматът от Valentino е представен в концентрация Eau de Parfum. Номиналният обем е флакон от 30 мл., 50 мл. и 80 мл.

Източник на вдъхновение

Рим, градът изтъкан от призрачни спомени, патина, римска архитектура – родното място на изкуството на Valentino, беше и продължава да бъде източник на вдъхновение, а също и подиум, на който се появява съвременната жена на Valentino. Непостоянна и привлекателна, тя непрекъснато се променя, хипнотизираща с нови образи. Върху нея легендарните класически образи придобиват ново, съвременно звучене.

Класически парфюм с нотки на съвременност

В резултат на творческия съюз на двама недостижими парфюмеристи – Оливие Кресп (Olivier Cresp) и Алберто Мориляс (Alberto Morillas) – e създаден чувствен и желан аромат, като ода на съвременния образ на жената, създаден от модна къща Valentino. Букетът на този цветен аромат събира нотки от Италия: бергамот от Калабрия, трюфел от Алба, портокалов цвят от Амалфи. Връхните нотки са бергамот и трюфел; сърдечните нотки са жасмин, портокалов цвят, мексиканска тубероза и ягоди; базовите нотки са кедър от Вирджиния, амбра и ванилия.

Флаконът е haute couture

Богатите нотки на парфюма, затворени в изискан флакон, пораждат една наистина уникална симфония. Женственият дизайн на опаковката напомня на извивките на женското тяло, декориран е в пастелни цветове и е украсен с аксесоар под формата на цветя – знаков за Valentino. Така е представена поредицата от серията Valentina.

На мен ми ухае на прясна шоколадова торта, украсена с плодове в сироп или бонбони трюфели. Като цяло, нещо подходящо за чай. Така мирише на нежност, устойчиво, с един незабравим шлейф. Мисля, че този парфюм не е подходящ за всеки, но дамата, на която подхожда е още по-разкошна. Младежки, романтичен, заинтригуващ и просто прекрасен аромат.

Харесвам флакончето с рози, ароматът такъв, какъвто се разкрива на кожата ми и колко време се задържа на дрехите ми. Влюбих се от пръв поглед. За мен този парфюм е органичен и необичайно образен.