Кръстю Лафазанов лудна по жива вода

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

Кръстю Лафазанов лудна по жива вода

Един от емблематичните актьори у нас, Кръстю Лафазанов, стана фен на близкото до София село Рударци. Местни жители споделиха, че той почти всяка седмица през почивните си дни ходел със семейството си до чудодеен кладенец, от който си пълнел вода.

Лафазанов до такава степен се е зарибил по селото, че местни жители говорят, че е решил да става съсед на родните богаташи, политици и шоумени, които си построиха там модерни къщи с басейни.

Пернишкото село си спечели славата на едно от най-предпочитаните места за живеене от елита и затова започнаха да го наричат българския Бевърли Хилс. Заради близостта със столицата и минералната вода, която извира там, известни личности купуват имоти в Рударци. В селото къщи имат бизнесмените Спас Русев и Христо Ковачки, журналистката Милена Милотинова и съпругът й, депутатът Димитър Колев, генерал Любен Гоцев, Едвин Сугарев тв водещата Ани Салич, бившите министри от кабинета „Костов“ Иван Нейков, който отговаряше за социалната политика, и Георги Ананиев. Къща в Рударци имали и Весела Лечева и съпругът й Манол Велев. В момента обаче в нея не идвал никой, твърдят местните хора.

Семейството на Лафазанов почти се е навило да купи терен в селото, на който да издигне своя собствена вила.
Преди Освобождението Рударци е било опожарено заради убийството на турски бирник. След разгрома на българите в местността тръгва легенда. Поверието гласи, че хората, които са били в опожарения по време на робството манастир, са били открити, след като проследили мома, която точела вода от чешмата на село Кладница и се срещала с момък от съседното село Студена. В Рударци по турско е имало махала фармасон, което означавало безбожник и безверник. Хората от Рударци така и не смеят да прекрачат границата, а по-възрастните все още помнят за самоубийствата и мистериозните смъртни случаи, които са ставали в прокълнатото село. Според тях Лафазанов, който идва редовно да си мие очите на близка чешма, трябва да знае за тежката прокоба, но това не намалявало желанието му да си купи къща.