Емил Хърсев обяви, че у нас има „адвокатска мафия”

13
Добави коментар
tedy79
tedy79

В България има адвокатска мафия, която има за цел с промяна в банковото законодателство да се отмени предварителното производство и по този начин да получат право да водят дълги дела с банките и да прибират всяка година по около 100 милиона лева адвокатски хонорари. Не може да си взел пари, да си ги изхарчил и да не си връщаш кредита, друг въпрос е при каква лихва и каква сума ще платиш докрая, каза икономистът. Той смята, че когато има взет заем, връщането му е задължително, иначе ще се срути цялата банкова система.

Депутатите да спрат да гледат в небето и да потърсят експерти за подобряване на законите, свързани с кредитирането и ипотеките. Това предложи Емил Хърсев.

Законодателството даде свобода на банките сами да определят базовите си лихвени проценти, каза още икономистът. Според него, проблемът е, че банките имат право да определят сами „котвата”, около плува лихвата. За съжаление, със сега предлаганите промени в банковите закони няма да се решат проблемите на потребителите, прогнозира Хърсев. /БЛИЦ