Лесни рецепти за Свети Валентин

13
Добави коментар
lifestylebg.com
lifestylebg.com

Днес ще ви предложим оригинална и бърза вечеря за Свети Валентин. Предложението ни се състои от предястие,основно ястие и десерт. Рецептите се приготвят сравнително бързо, а и не са скъпи.

 

Предястието би трябвало да имитира жена. Нарекли сме го „Изкушение за Свети Валентин”:

 

Необходими продукти:

7-8 печени червени чушки

2 пилешки крилца

4 картофа

1 морков

200 грама сирене

3 маслини

100 грама кашкавал

Сол

 

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват и се намачкват в малка купа. Към тях се прибавя натрошеното сирене  и сол на вкус.  От така получената смес оформяме две топки за гърди, една за глава, а с останалата част правим тялото на жената. Пилешките крилца ги пържим.

На дъното на голяма чиния застиламе „чаршаф” от червените чушки и върху него сглобяваме отделните части на тялото както е показано на снимката. За очи и вежди използваме маслини, за нос – морков, за уста – чушка. От рендосания кашкавал оформяме прическата, а две парчета от моркова поставяме за ръце. Пилешките крилца поставяме като крака.

 

Основното ястие пък буквално става за минути.

„Сърца от кренвирши”

 

Необходими продукти:

4 кренвирша

4 яйца

100 грама кашкавал

100 грама сирене

олио

Начин на приготвяне:

Кренвиршите се разрязват по дължина като се внимава да останат около 3 сантиметра в единия край. Оформя се сърце, което в долния край се закрепя с клечка за зъби. Яйцата, сиренето и кашкавала се смесват  и с тях се запълва вътрешността на сърцето. Пече се на умерена фурна докато хване коричка.

А ето и предложението ни за десерт:

 

Лесна торта за Свети Валентин  

 

Необходими продукти:

6 яйца

150 грама захар

200 грама брашно

500 мл.сладкарска сметана

Червена боя за сладкиши

Захарни пръчици за украса

За сиропа:

100 грама вода

50 грама захар

 

Начин на приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват около 15-20 минути с миксер на максимална скорост. След това се прибавя брашното при непрекъснато бъркане с дървена лъжица. Поставя се върху хартия в средноголяма тава и се пече на 160 градуса.

След като тестото изстине внимателно се разделя на две или три части. Отделно се прави захарен сироп. Сметаната пък се разбива заедно с боята. Блатовете режем във формата на сърце. На дъното на голяма чиния поставяме първия блат, сиропираме и мажем със сметана. И така до изчерпване на блатовете. От изрезките на блата оформяне няколко малки сърца, които украсяваме със сметана и захарни пръчици.

 

Разгледайте и останалите ни рецепти ТУК>>>