Изиграха се първите мачове от надпреварата за ESFA Cup 2014

13
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

В студената февруарска сутрин децата на ФК Славия (род.2002 г), ФК Ферион (род. 2001 г) и ФК Евро Старс (род.2001 г) стартираха участието си като всеки от отборите изигра по две срещи.

В дебютния двубой, „белите“ категорично надделяха с 5-2 над ФК Евро Старс. Отличи се Йоан-Петър Кръстев, който отбеляза 4 гола и направи сериозна заявка за голмайсторското отличие. Гол за Славия вкара и Николай Щерев, а Дейвид Захариев реализира почетните две попадения за ФК Евро Старс.
Дългата резервна скамейка на „белите“ даде възможнаст на треньора Мариан Стоянов да пусне изцяло обновен състав за втория мач в който малките слависти се справиха без проблеми с отбора на ФК Ферион за крайното 2-0. За победителите се разписаха Виктор Димитров и Дилян Георгиев. В последния мач за деня, ФК Евро Старс успя да победи ФК Ферион с 2-1. За победителите се разписаха Виктор Александров и Дейвид Захариев, а Божидар Георгиев върна един гол за Ферион.

Всички деца, въпреки студеното време играха с настроение и показаха своята любов към футбола.

Общо 11 са отборите, които ще премерят сили в Турнира за ESFA Cup, който стартира на 1-ви февруари. Турнирът е за деца, родени 2001 или по-малки. Срещите са във формат Футбол 9 с продължителност 2 полувремена по 20 минути.