Betfair и PokerStars ще се опитат да вземат лиценз!

22
Добави коментар
zalozi.bg
zalozi.bg

Специалистите в борсовите залагания на спортни събития Betfair и онлайн покер гигантът PokerStars ще се опитат да влезнат в регулирания пазар на онлайн хазарта в България. Двете компании, заедно с вече имащия лиценз Еврофутбол, са сред докладвания потоп от оператори, които са изявили подновен интерес към скромния ни пазар, откакто законодателите гласуваха през декември промяна в данъчния режим на онлайн хазарта, като намалиха данъчната ставка от 15% от оборота на 20% от разликата между направените залози и изплатените печалби. Заявленията на компаниите в момента се проверят от Държавната комисия по хазарта, което означава, че Еврофутбол скоро може да си има компания в изключително краткия списък на одобрените понастоящем оператори да приемат онлайн залози.

А изминаха само 6 месеца, откакто Betfair и PokerStars бяха добавени в прословутия черен списък на Държавната комисия по хазарта. Той беше обновен за пореден път миналата седмица, като се добавиха лицензирания в Гибралтар букмейкър 23Red и италианският оператор на спортни залози BtFlag.

България се подготвя за драматично разширяване на своята онлайн игрална индустрия чрез акредитирането на английската агенция за защита на играчите eCOGRA като официален тестер на софтуера и информационните системи на кандидатите за лиценз. Текс Рийз, директорът на базираната в Лондон агенция eCOGRA, каза, че фирмата му е решила да влезе на българска почва, след като много от 200-те букмейкъра, които в момента се контролират от агенцията, са изявили подновен интерес към България след облекчения режим на данъчното облагане.