Черен албинос в Африка – това е присъда

27
Добави коментар
hobby-bg.info
hobby-bg.info

Любопитно

Бял цвят на кожата и косата – това е типичният признак на африканците-албиноси. Ако такъв човек се появи в отдалечено рибарско селище, в близост до езерото Виктория, не съществуват шансове да оцелее. Никакви.

В Африка е разпространен шаманизмът. Местното население ходи при шамани, които използват в своите ритуали различни видове амулети. Части от телата на негрите-албиноси се считат за много силни амулети, затова и търсенето е много голямо. Завързват ги за рибарските мрежи за по-голям улов, с тяхна помощ се борят с вещици и се смята, че носят късмет.

Това е причината да се крадат албиноси (често в детска възраст), убиват ги и ги използват за магически сувенири, буквално разкъсани на части. Ръка на албинос на черния пазар може да достигне до цена от 1,200 английски паунда.

Като цяло това зверско суеверие е разпространено сред рибарите, живеещи по бреговете на езерото Виктория. Според статистиката, през 2007 г. е имало най-малко 50 убийства, повечето от които никога не са били разследвани. Убийства на бели африканци, повечето от които деца, се случват през 2007, 2008, 2009, 2010 г. През 2013 г. група ловци на албиноси са се опитали да убият новородено бебе.

В Танзания живеят около 150 000 албиноса, но не само там биват убивани. Банди от ловци на албиноси съществуват в Конго, Кения, Бурунди и други африкански страни.

1. Първото великденско шоколадово яйце е произведено през 1873 г. във Великобритания от&nbspповече

Бойното поле е странно място. Това е едно от малкото места, където насилието,&nbspповече

Най-известните герои в гръцката митология са боговете и богините, които използвали&nbspповече