Да помогнем на Мадлена

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

Мадлена Стоилова
Снимка: Фейсбук

С поредица от благотворителни инициативи студенти от специалност „Маркетинг“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София събират средства за болната си колежка Мадлена Стоилова.

Както преди време писахме, от 3 месеца тя в състояние на будна кома след тежка мозъчна операция. Виж тук. 

За да помогнат на момичето, нейните приятели и колеги се обединяват около благотворителна кампания. Тя започва с поставянето на плакати и кутии за дарения из сградата на УНСС, както и създаването на уебсайт и фейсбук страница.

Първото събитие от кампанията е благотворително парти, което се проведе вчера в столичен клуб в Студентски град. Всички събрани средства ще бъдат дарени за лечението на момичето.

На 08.02.2014г. от 10:00ч. ще се проведе и първият благотворителен турнир по тенис на маса в столичен клуб. Таксата за участие е 5 лв. – средства, които заедно с даренията от гостите ще бъдат преведени по банкова сметка за лечението на Мадлена Стоилова.

Заради тежки травми, налагащи животоспасяващи операции, понастоящем в България има близо 500 души, изпаднали в състояние на будна кома, посочват организаторите на инициативите. Лечението на тези пациенти се поема от Здравната каса до момента, в който са настанени в интензивното отделение на болницата, а същинската борба започва едва тогава. 

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти