Затворник подпали колата на надзирател

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Затворник подпали колата на надзирател

Рецидивистът Велизар Вълчев – Дебелия, който излежава присъда от 2 г. затвор за нанасяне на средна телесна повреда, е заподозрян за палежа на мерцедеса на надзирателя във Врачанския затвор Николай Колев, научихме от сигурни източници.

Рецидивистът Велизар Дебелия е заподозрян за палежа на мерцедеса на надзирателя Колев

През уикенда черното немско возило на тъмничаря бе унищожено пред жилищен блок на площад „Руски“ във Враца. Бдителна съседка фокосирала мъж облечен в тъмни дрехи бързо да се отдалечава от автомобила, който след минута лумва в пламъци.

Намесата на пожарникарите спряли разрастването на огъня, но мерцедесът е напълно унищожен.

Пироманът залял цялото возило с гъста запалителна течност, преди да драсне клечката.

Ченгетата във Враца вече имат основен заподозрян за огнения атентат и това е пандизчията с дебело досие Велизар Вълчев – Дебелия. Разследването установило, че надзирателят Николай Колев имал търкания с Дебелия заради открити в килията на пандизчията мобилен телефон, лаптоп и наркотици при обиск в Трудово-поправителното общежитие към Врачанския затвор в края на ноември 2013-а. Заради „находката“ на надзирателя Велизар Дебелия бил преместен обратно в затвора, като тъмничарите му отнели всички екстри и започнали да го дебнат изкъсо.

Вбесен от отношението към него, Велизар Вълчев заплашил главния инспектор на охраната Румен Вачев и надзирателя Николай Колев, че ще им съсипе живота. Миналия петък Велизар Дебелия бил пуснат в градски отпуск, но очевидно вместо да се прибере в родното си село Брусарци, той е организирал палежа на мерцедеса на тъмничаря Колев.

„Велизар Дебелия се държи като шеф на затвора във Враца и всички му треперят. Той е бивша мутра от ВИС-2, навремето ръководеше наказателна бригада от 10 човека. Присъдите му са 4 на брой – за побой, кражби и хулигански прояви и заплахи“, разкриват обитатели на пандиза във Враца.

Пред криминалисти Велизар Дебелия отрекъл да е опожарил мерцедеса на надзирателя Колев, а жена от родното му село потвърдила, че бандитът е бил в дома й през уикенда. Взети натривки от ръцете на Велизар Вълчев също изключват той да е прекият извършител на палежа на автомобила. Надзирателите от затвора във Враца обаче са убедени, че именно Дебелия стои в дъното на палежа.

„Накарал е някой от своите съратници да свърши тази работа. Велизар е сред най-опасните бандити в региона и другите му се подчиняват, тъй като ги е страх да не бъдат малтретирани“, категорични са тъмничарите от затвора във Враца.