Модна линия и тв шоу в САЩ by Mika Stoichkov 7385

1
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Мика Стоичкова и актьорът Иво Аръков, с когото са заедно от миналото лято. Откакто се запознаха, двамата са неразделни.
Снимки http://cestcache.eu и ЛИЧЕН АРХИВ

 КАТРИН ПЕТКОВА

„Човек трябва да пробва от всичко“, казва Мика Стоичкова. И го прави. Не защото не може да си намери място в живота, както я обвиняват, а понеже не се страхува. Просто е амбициозна и не иска животът й да премине в един офис от 9 до 5. „Човек може да прави каквото си пожелае. Най-лошото е, че сами се ограничаваме“, убедена е голямата дъщеря на легендата Христо Стоичков.

Мика присига на срещата ни задъхана, с тежка чанта в ръка и голяма бутилка вода в другата. Е, и с една широка усмивка, разбира се. Тя не слиза от лицето въпреки многото ангажименти и това, че е спала 3 часа.

Напоследък се е впрегнала да върши куп неща и сама не е сигурна какво точно се случва. „Живея ден за ден, пък да видим“, чаровно се усмихва Мика. И как не – тепърва има да прави грандиозен проект за най-голямата мексиканска телевизия в Маями. Предстои да снима в Италия, Германия и Барселона и има само 3 месеца. Наред с всичко в последно време усилено работи по модната си линия C’est Cachе Creation by Mika Stoitchkov. „Не питай. Не спя. Кога пиша сценарии, кога с дрехите се занимавам. Сега и със заведението на Иво (Аръков) му помагам. Той снима сериала („Фамилията“, б. а.)“, разказва набързо Мика. И преминава на другата тема, а усмивката става все по-широка. Денят започва с любов. „Ставаме в 7. Сега сме на вълна закуска и докато хапнем и се оправим става 8 и 30 и излизаме“, споделя тя за сутрините им с актьора.

Тъкмо подкрепата на Иво, с когото са заедно от миналото лято и оттогава са неразделни, е много важна за нея. Той съвсем не е безразличен към работата по модната линия. „Постоянно ми дава идеи и съвети – „Пробвай този плат“, много е яко да виждам как и той се опитва по някакъв начин да ми даде от неговото творчество. И така решихме да направим и една мъжка линия, за да може и той да прави някакви неща за млади мъже“, разказва Мика.

От вчера е отворен и онлайн магазинът, от който ще продава дрехите си. Избира този вариант, защото не вярва в обикновените магазини. „Смятам, че българската жена има много ангажименти – ходи на работа, гледа деца, готви, пере, чисти и какво ли още не и няма време да отиде до магазина да разгледа. Самата аз нямам време да ходя, а и не обичам да се моткам по магазините. Не ми е това целта на деня. Имам си ангажименти.“ Според нея в момента бумът на онлайн шопинга е №1.

Всичко с дрехите започва като хоби. “ Беше ми писнало да обикалям за дрехи! А и тук в България много надуват цените на марковите дрехи. Направо е безумно!“ Така тя решава да започне да се облича сама. Постепенно обаче дрехите се харесват от доста приятелки и колежки… Днес модели от модната линия се продават в бутици в Маями. „Това е голяма чест за мен, защото съм започнала от нулата. Наистина си шиех дрехи само за мен, не ми беше цел да направя бизнес от това. Понякога, когато знаеш, че правиш нещо с любов и с желание, нещата сами си идват“, убедена е тя.

Мика държи сама да избира материалите, защото тъкмо това смята, че е много важно за една марка. „Не продавам парцали, които ще ги изпереш и няма да ги използваш после. Много е важно човек да си цени парите, да знае в какво ги влага. Затова ми е много важно клиентите да са доволни. Да имам високо качество на достъпни цени“, категорична е тя.

Мика казва обаче, че модната линия не е приоритет, въпреки че усеща как „всеки ден става все по-сериозно и по-сериозно“.

Споделя, че има нещо вярно в това, че ще се местят в Маями. „На Иво му предлагат от американски продуцентски къщи да снима филми. Свързаха се с него точно когато аз реших да напускам България.“ Всъщност още откакто се завръща не е имала намерение да остава завинаги в родината. Но е благодарна за всичко, което се е случило тук. И добро, и лошо. „Научих се на много неща. Най-хубавото е, че успях да поживея с майка ми и баща ми. Това отдавна не се беше случвало. Запознах се и с един много готин човек. Това наистина беше най-готиното. Чисто човешко“, усмихва се Мика. Но не крие и разочарованията. Пристига у нас с много идеи за тв предавания.

„Тук обаче просто не знаеха откъде да захванат идеите ми и изпуснаха шанса. Видях какви (без да обиждам) момичета избират. Това е супер абсурдно, защото има много други нормални момичета. Но ако не си минала през д-р Енчев, нямаш място там. И това ме отдръпна от българската телевизия, защото никой не знаеше как да оцени моите възможности, идеи и контакти. Много съжалявам за това!“

В Маями обаче го правят и същият проект, който Мика не успява да реализира тук, там го приемат мигновено. Тя още не може да разкрие за какво става въпрос, но споделя, че са я питали защо е чакала толкова дълго. „В този момент осъзнах колко е хубаво, когато хората те оценяват и виждат, че можеш. Започнах да работя с тях – подготвяме, снимаме, пътуваме. Голяма лудост, но съм благодарна на тези хора“, щастлива е Мика. Казва, че не иска да работи по начина, по който се работи тук. „Тук в България те ограничават. Недей да ходиш в тази телевизия, недей да правиш това. Всичко е „Недей“. Това е леко мутренско“, възмущава се тя. Мъчно й е, защото обича родината и не иска да е негативна, но признава, че не вижда и подобрение. Но не, няма да зареже България. И досега никога не го е правила, където и да е живяла. Нали, откакто се помни, е само на път и живее от един куфар. Знае, че един ден, когато му дойде времето, ще си има къща, семейство и деца. С Иво обаче още не кроят такивапланове. Просто се радват на живота. „Всеки ден между нас се случва нещо ново“, усмихва се Мика. Всеки ден се запознава и с талантливи млади българи, които творят – рисуват, правят изкуство. Радва им се! И просто се надява някой да ги оцени…

 

 

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти