Жандармерия и КАТ ще пазят малките селища от крадци (снимки)

0
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Акцията бе разпоредена от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров заради зачестилите случаи на грабежи и кражби, а в нея участват служители на дирекция „Специализирани полицейски сили“ при ГД „Национална полиция“ и на областните дирекции на МВР в цялата страна.

Вижте снимки от операцията >>

Общо 54 екипа, 146 служители и 45 автомобила ще дежурят денонощно в страната, като екипите ще се сменят на всеки 12 часа, каза пред журналисти главен инспектор Красимир Григоров, началник на оперативен дежурен сектор в дирекция „Специализирани полицейски сили”, цитиран от „Фокус“.

Жандармерията влиза в малките населени места в 12 области, сред които Враца, Перник, Плевен, Монтана и Видин, където има най-голямо завишаване на битовата престъпност.

Седем екипа на жандармерията влязоха в селата на Софийска област. Днес операцията ще обхване общините Ихтиман, Своге, Костинброд и Сливница.

„Операцията ще се извърша 24-часово, като екипите ще се сменят на всеки 12 часа. В областите, които са заявили, че има по-голям проблем, наблюдението ще е по-строго“, обясни главен инспектор Красимир Григоров.

Много плосък сценарий за PR. В детските филми има по-завързан сюжет,а това вашето какво е – начало в 8.00ч.,в 10.00ч. залавяме предварително избрани представители на нашия електорат определени с кастинг,11.00 – 17.00 ч. пресконференция за отчитане…

Anderson

От Пловдив потеглиха три екипа жандармеристи – два за територията на РУП-Хисаря и Карлово и един за територията на РУП-Пещера. Днес акцията ще протече в селата Кръстевич и Красново, в Старосел, Сопот и Пещера.

Екипи на варненската жандармерия пък потеглиха към Силистра, предаде БГНЕС.

„Селищата са подбрани в зависимост от обстановката там и направената от оперативните работници интерактивна карта на престъпността“, съобщи началникът на Специализираното полицейско управление Димитър Узунов, цитиран от БТА.

В акцията се включват и патрули на КАТ, които ще бъдат изтеглени от големите пътища и преместени на малките междуселски пътища.

Пак от днес започват и масирани проверки на местата, където евентуално се предлагат крадените вещи – заложни къщи, оказиони и пунктове за продажба на черни и цветни метали.

АНКЕТА: Ще опази ли жандармерията селата?