Ники Турчето готви таен кандидат за кмет на Враца :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана…

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Нашумелият врачански бизнесмен Николай Петров-Ники Турчето готви таен кандидат за кметските избори във Враца, научи tribali.info. Заверата е толкова дискретна, че за нея знаят само четирима човека. Освен пачконосецът Турчето, вътре е и един бивш областен управител, един настоящ депутат и, разбира се, самият кандидат за кмет. Според изтекла непотвърдена информация, местният новобогаташ е избрал да финансира в битката за Враца своя дългогодишен служител Владимир Ценов /на снимката/. Бъдещият кандидат за кметския стол в момента е втори мандат общински съветник от НДСВ, завършил е Нов български университет, със специалност „Екология“. При встъпването си във втория мандат той е декларирал, че има отношения с дружествата „Никем Газ“ и „Никойл“ – и двете собственост на Ники Турчето. Освен че от дълго време настоящия му работодател го налага в политическия и обществен живот в града, наскоро той го вкара и в управителния съвет на футболен клуб „Ботев“ като доверен човек, който да следи финансовите потоци.
Безпристрастният анализ на стари политически хиени показал, че само широка коалиция има някакъв шанс срещу сегашния кмет Николай Иванов и затова вече се търси съгласие в останалите партии за издигане на обща кандидатура за кметските избори срещу него. На всички е ясно, че ако Иванов успее да оправи улиците на областния град, това ще окаже решаващо влияние върху избора на врачани за кого да гласуват. Хората още помнят гръмките обещания, дадени от ГЕРБ по време на тяхното управление и как за 4 години не бе ремонтирана нито една улица. Затова този, който излекува голямата болка на жителите на града, има голяма вероятност да спечели изборите.
Реализирането на тайния план на Ники Турчето обаче предизвиква някои въпроси. Не е ясно как депутатът, който е вътре в заверата, ще преглътне номинацията на Ценов, при положение, че самия той се готвеше да играе на познатия терен във Враца. Природно хитрият Ники Турчето вече го е направил семеен приятел и вероятно освен тежки маси, ще има и финансова компенсация за накърнената чест на популярния политик. Другият сериозен играч в схемата също е себелюбив, но при него Турчето няма да има никакви проблеми – просто човекът обича парите повече от живота си и срещу кеш ще подкрепи не само Ценов, но и дявола!

10-02-2014 г. 12:53 ч. | прочетено: 6418, коментари: 33 |