В Кула плащат през Easypay :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана новини/Видин новини

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

Община Кула пусна нова модерна услуга за жителите си от вчера. Хората вече могат да плащат автоматично всички местни данъци и такси, от която и да е точка на страната в касите на Изипей (Easypay) и по интернет чрез системата Ипей (Еpay). Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица и ЕИК – на фирмите. Таксата за плащане от каса на Изипей е минимална- от 1 до 5 лева в зависимост от дължимите суми. Само 40 стотинки за данък е таксата през интернет без оглед на дължимото.
По новия начин плащането може да се извърши и без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да се попълват каквито и да са документи, както в банките или пощите. На касата на Изипей хората освен да платят битовите сметки, могат да извършват плащания към държавни институции – съд, КАТ и МВР, да заредят ваучери за мобилни телефони, да получат или изпратят пари, вече могат да плащат данъците си към общини, където имат имоти.
Услугата е безвъзмездна за община Кула. Тя стана възможна след сключването на договор между местната управа и дружествата Изипей и Ипей. Така Кула стана втората община в област Видин, която внедри модерното обслужване за жителите си.
 

11-02-2014 г. 12:59 ч. | прочетено: 454, коментари: 0 |