В Долни Цибър се пазят сами :: Трибали – новини Враца/новини Монтана/новини Видин/Враца новини/Монтана новини/Видин новини

1
Добави коментар
tribali.info
tribali.info

В монтанското село Долни Цибър няма кражби, защото местните са организирали денонощната охрана от няколко години, съобщи кметът Камен Димитров. До октомври миналата година е действала програма, по която са били назначавани хора за охраната. „След като програмата приключи, отделих хора, които са наети по други социални програми, които по график започнаха обиколките през нощта”, обясни селският първенец.
В селото има постоянно полицейско присъствие. До кметския кабинет се намира стаята на полицейския инспектор, който всеки ден е на работното си място. Малкото кражби в селото се дължат и на това, че във всяка къща живеят големи фамилии.
„Имаме 5-има самотни стари хора, чиито домове се обикалят от охраната всяка нощ, и 4 необитаеми къщи, защото стопаните им работят в чужбина”, допълни кметът. Всеки петък и събота в селото обикаля полицейска кола. Причината е, че идват доста хора от съседните села, защото се организира голяма дискотека. За да няма сблъсъци и сбивания, охраната ни дежури около дискотеката цяла нощ, а и полицията обикаля с колата селото. В събота и неделя в селото минава и кола с екип на Гранична полиция, който оглежда дунавската дига и следи за нелегални емигранти. През миналата година крадци са задигнали оградната мрежа на по-малкия гробищен парк в Долни Цибър и металните огради на два от гробовете. Плячката била открита нарязана в пункт за изкупуване на метали в Козлодуй, след което кметството ги е възстановило.
 

11-02-2014 г. 13:13 ч. | прочетено: 502, коментари: 2 |